Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
"...Adtak a Team Membereknek egypár hónapot, hogyha gondolják feljebb léphetnek Full Member státuszba, plusz 20 euro fejében. Én is Team Memberként léptem be anno."
Igen, erre emlékszem, én is ekkor léptem feljebb, bár engem inkább a frissítések gyakorisága vonzott, a kész játék akkor még nagyon távolinak tűnt.
Még valami, amit szerintem nagyon sokan félreértelmeztek a játékkal kapcsolatban, a REALISZTIKUSSÁG! Természetes, hogy ha egy autós játékkal kapcsolatban ezt a kifejezést használják, akkor legtöbben az irányításra (ffb), az autó viselkedésére gondolnak. Viszont, aki komolyabban, a kezdetektől követte a játék fejlődését, és itt nem a pár naponta "bekapcsolom-futok pár kört-kikapcsolom"-ra gondolok, hanem aki olvasta a híreket, a fórumot, vitatkozott, javaslatokat tett, tehát részt vett a "Project" megvalósításában, az tudhatta hogy itt másról van szó!
A realisztikusság alatt itt a versenyzés "Atmoszféra"-jának megteremtését értjük! Az volt a cél, hogy ha leülsz játszani PCars-al, akkor amennyire csak lehet, ott érezd magad a verseny pályán! Itt jegyezném meg hogy a "Rift" jó néhány szívlapátnyit dob majd ezen. Ha van játék amiért érdemes megvenni azt a kütyüt, akkor ez az!
Tehát a jó irányítás önmagában kevés (lásd AC), a vezetési és a versenyzési élmény nem ugyan az, az utóbbihoz szükség van a látványra és a hangokra is! A látvány egyértelműen überel minden más eddig megjelent autós játékot, koránt sem tökéletes, de egyenlőre ez az etalon, mindenki másnak ezt a szintet kell túlszárnyalnia.
Az irányításra nem különösebben szeretnék kitérni, az elmúlt több mint 1 évben vitatkoztatok ezen épp eleget. Legyen elég hogy a mostani változat kellemes meglepetés, konzolosoknak pedig tökéletes, ennél jobb nem kell.
Na és a hang! Autós játékoknál sajnos sokszor ez a szükséges rossz, pedig szerintem az egyik legfontosabb érzelmi elem! Ha utcán el megy melletted egy dögös verda, vagy pályán ott ülsz a visszafordítónál, mire figyelsz a látottak mellett, hát persze hogy a hangokra, hogy hogyan nyiszog, tüsszög, durrog, üvölt! Ez az ami legfőképp lehúzza az AC-t, és ez emeli ki a középszerűségből az R3E-t. PCars-nak szerintem itt kéne még nagyot lépni, hogy a varázs tényleg meglegyen, ez még nincs egy szinten a látottakkal!
Az az igazság, hogy nem is kellene feltalálni semmit, hiszen az összes elem létezik! Realisztikus fizika (AC), tökéletes hangzás (R3E), és ugye a látvány (PCars), esetleg ehhez még egy profi onlyne rendszer (IR), ha ezeket összegyúrnánk megkapnánk "A" szimulátort!
Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2015.05.06. 16:26:45