Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
endy papp #10650 Most megint mentem párat online és AI ellen is némely kocsinál a FFB majd szétszedi a kormit elég megtartani. 
Mentem Formula A-val.
Mit mondjak a codi ilyenre csinálná az irányítását az f1sorozatának,egy szavam se lenne
A kis renault clio igazi túra autósan megy.....
stb,stb..
Amiről még nem ejtettem szót de lényeges lehet.
A törés modellnél is úgy érzem megtalálták az egyensúlyt.
Nem sérül minden kis koccra,persze autója válogatja.
Kipróbáltam formula A-val, nekimentem egy út széli gumi bálának ami a rázóra van téve,na ugrott is az első futómű ahogy kell,persze mentem vagy 120-al
De egy kisebb túraautós test-test elleni tili-tolitól még nem kell a boxba menni.
Ha versenyen szembe mész és baleset okozol hamar megkapod a DQ
Kár hogy nem jobb az angolom mert jó lenne érteni,és vagy elolvasni mit is mond a spotter,jól, tolja,talán sokszor picit sokat is ,de aki érti annak biztos nem okoz gondot,de ez már az én gondom...
Vissza térve az össze hasonlítgatásra,bármilyen kritikus szemmel is nézem ,nem tudom azt mondani hogy nem szim,nem mondom hogy olyan szim mint az AC,vagy az iracing,mert nem egy kategória de árkádnak se tudom nevezni.
Ha az időjárást és napszakot így le tudták szimulálni,már komolyan kell venni.
A gumiknál is mindig érezhető változás.
Pl ha szárazra való gumi van fenn,esik egy pici eső és már látni is hogy vissza hűlt és kezd is csúszkálni.
A slick soft és médium között is van időbeni különbség.
A hardot még nem raktam fel ,nem kellet.
Biztos nem ezen játék fogja megváltani a gumi szimulációt de igazából amire kitalálták azt hozza,nincs túlspilázva,de mégis van valami.
Ugyan ez van a setup-al is, lehet tolni default-al is de aki tud és akar setupolni sok mp-el előbbre jár időbe.
Az üzemagyag szimulációt is jól eltalálták,kb úgy fogyasztanak mint az iracinben,már amivel össze tudtam hasonlítani,lehet nem annyira pontosan egyforma,de igazából ez már nem oszt szoroz.
A pályák állapota huplik hasonlók.
Nos itt nem tudom melyek scanneltek,de gondolom amelyeknek az eredeti,nevei vannak azok azok,de itt is össze hasonlítva az iRacing pályáival ,nem találok nagy különbséget köztük,nekem ezek is teljesen megfelelőek,még néhol a huplik is ugyan ott vannak és ott rázzák a kormit.
A legtöbb pályán megbosszulja ha komolyabban rámész a rázóra ,jobb esetben csak vissza lassulsz,de hamar el lehet dobni a vasat,nyilván vannak pályák és pálya részek ahol át lehet rongyolni büntetlenül,de ez a kevesebb.
A gumikról ,jobban mondva a hangjukról és ennek a lemodellezéséről,még annyit hogy itt is nagyon ott van.
Sokszor a hangból is ki lehet venni hogy állóra fékeztem ,vagy már kezd túlcsúszni,a a hátulja vagy az eleje.
Eléggé együtt van a hang a, fizikális,vizuális effektekkel,nem érzem úgy hogy becsapna,inkább segít a vezetésben.
Hogy rosszat is mondjak a hangoknál sokszor úgy hallani mint ha az ellenfél ott lenne melletted de néha közeledben sincs ,de lehet csak nálam ilyen vagy túl kritikusan figyeltem,néha picit zavaró.
Mivel az online részét nem hiszem hogy warezba sikerül kipróbálni ,így ejtenék pár szót erről is.
Bármelyik versenyre ,akár hol is tart be lehet csatlakozni,ha nem jelszavas,mindenki csinálhat maga kedvére hostot,akár milyen beállításokkal,elég nagy a választék.(akár AI-at is betehetsz online ellenfelek mellé)
Elég jók a szerverek alig találkozni ugráló kocsikkal de ez is inkább a gyenge pingek miatt van.
Az utóbbi hetekben 20-ból talán egyszer dobott le.
Akár online verseny előtt is be tudod tölteni a setupot,de ha már benn vagy egy adott hoston akkor is beállíthatsz mindet.
A replayt egy picit egyszerűnek érzem ,de igazából csak az hiányzik hogy nem lehet minden kocsiból végig nézni a versenyt,csak a te szemszögedből ,de itt több kamera állásból .
De mentségére szóljon a készítőknek hogy van pozitívum is .
Úgy online mint AI elleni versenyt egy kattintással menti a játék nem kell sehova ki-be lépni, átírni.
Igaz a replayt magába a játékon belülre menti (én nem találtam máshol helyét) de ez nem akkora gond,de persze lehetne másképp is de itt így oldották meg,jó vagy rossz mindenki eldönti magának.
Remélem nem gond hogy "tele írtam a topikot" csupán segítő szándék vezérelt,hogy némi betekintést lásson a kívülálló játékos aki nem tudta kipróbálni de gondolkodik a vételén.
Jó tudom úgy is lewazerolják majd gondolom ha lehet,de ettől függetlenül ha most én látatlanul és kipróbálatlanul megvenném nem verném a fejem a falba hogy úristen mekkora nagy ....st vettem.