Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
endy papp #10643 Ha megengedtek pár gondolatot,ha esetleg valaki nem tudta kipróbálni a mostani verziót és gondolkodik a vételen.
Pár sorban leírnám én hogy látom és érzem a játékot.
Természetesen nem kell egyetértenünk,nem is ez a cél ,no meg nem is szeretném messze menően össze hasonlítani a többi játékkal ,de azért közbe megteszem, hogy a kívül álló is valamilyen összképet kapjon róla.
NEM vita indító szándékkal íródtak a sorok........
Az utóbbi pár hétben sokat mentem főleg olyan versenyeken(online) ahol dinamikus napszak és időjárás volt.
Mint mondjak...eddig ilyen hangulatos és jó versenyeket nem tapasztaltam egy játékban sem.
Mondom ezt minden elfogultság ,megszállott pCars rajongás nélkül.
Nyilván lenne még hova fejlődni de már így is ütős.
Természetesen bugok vannak még benne ,de más régebben futó játékokban is vannak.... de hétről hétre gyomlálják itt is.
Vissza térve a dinamikus ,ha tetszik változó napszakra és időjárásra.
Csak jót tudok róla írni ...ennyi.
Igazából kb 3 hete vettem elő megint ,gondolom ha már közeleg a megjelenés csak "csináltak vele valamit" úgy összességében.
Mert pár hónapja nagyon el ment tőle a kedvem....
Először nem akartam elhinni,az irányítás (szigorúan magán vélemény) fizika, FFB,teljesen rendben
,persze lehetne jobb,de akkor már nem pCarsnak hívnák hanem iRacing vagy AC,de gondolom nem is ezeket a címeket akarták űberelni.
Érezni a megcsúszásokat a FFb ott üt, ráz ahol kell,érzem a súlyát a kocsiknak ,a motor erő és irányítás minden kocsin másképp jelentkezik.
Természetesen (szerintem) soha nem lesz AC szint de nem is HC szimnek szánták ezen a téren.
Minden a gyári beállítással használva,FFb stb...
De ami a változó időjárást és napszakot illeti,szerintem még várni kell nem keveset hogy a pCarst lenyomják a vetélytársak.
/Főleg úgy ,hogy olvastam a fórumon, már tervben van a pCars2
/
A gumiszimulációról is pár sor.
Esőben, gyenge esőben nem mindegy mit raksz fel így száraz körülmények között sem.
Esőben szárazra való gumival kár is kihajtani a pályára.
Nem mondom hogy száraz pályán azt tudja szimulációban mint mondjuk az AC vagy az iRacing,de itt sem az volt a cél hogy ezeket legyűrje,meg talán nem is tudta volna.....kitudja.
Ha pl,változik az eső erőssége vagy netán szárad fel a pálya teljesen más a kocsi viselkedése.
Itt éreztem valamilyen "(dinamizmust)" vagy hogy fejezzem ki magam .
Mikor indultuk épp hogy csepergett majd esett rendesen,utána elkezdett száradni a pálya és mindig más volt egy adott gumival a verseny.
Persze kellett volna egy hosszabb verseny is, hogy minden kijöjjön de szerintem lehetett volna taktikázni ,hogy milyen gumi is kerüljön fel.
Ahogy én láttam a box taktikát előre kell beállítani,vagy csak én voltam láma egy kiállás alkalmával és nem tudtam eldönteni hogy most akkor hogy merre meddig de ezt is ki kell még tapasztalni .
Mikor kiállsz is felajánl ezt-azt ,de ott nálam még vannak homályos foltok....
Egyik este össze jött egy kisebb jó csapat mentünk pár versenyt változó időjárás mellet.
Az egyik srác majd ugyan azokat a köridőket tolta de mindig picit lassabb volt mint én (eső gyenge esős futamok),majd mikor a következő versenyen indultunk nálam fenn maradtak véletlen az esőgumik és száraz pályán mentünk.
Már éreztem az elején itt nem fogom tudni elérni,de még tartani sem a tempót,a 3 körben már pirosodtak a gumik és csak lassultam,írtam is neki én kiszállok,mert nem bírják a gumik.
Nos ezt csak arra írtam ,ezen a téren is rendben érzem a játékot.
Nem tökéletes de ha a helyén kezelem a dolgokat,akkor teljesen jó.
Ha indulsz kékek a gumik majd szépen kezdenek melegedni zöldre váltanak,érezni hogy jobban betapadnak,és jobbak lesznek.
Igazából hosszú versenyeket nem tudtam menni ,talán 1-2 volt 10 kör vagy feletti a futam de ott már legtöbbször kevés létszámmal.
Így arról hogy olyan körülmények között mit tud a gumi szimuláció és egyéb tesztelni kellene.
Ami még tetszik az a spotter, mindig írja ,be is mondja ha gond van, akár az üzem anyaggal,akár egyébbel,ami a pályán történik.
Nekem ez is plusz hangulatot ad a játékhoz
Gondolok itt a sárga,kék zászlóra ,stb...
A pályákon sajna vagy nem, elég sok helyen lehet szélesíteni,persze nem ész nélkül mert jön a bünti,de itt azért lenne mit csiszolni ,de szerintem nem fognak.
Jó annyira azért ne legyen szigorú mint az iRacing ,mert néha attól is égnek áll a hajam.
Az AI, már amennyit mentem ellenük szerintem teljesen használható ,igaz simán levágják az adott kanyart,ha nem férnek el ,jobb mint ha beléd rongyolnának,teszik a dolgukat figyelnek rád és ha csak nem féktávon belül satuzol be előttük lereagálják a szitut vagy kerülnek vagy lassítanak.
Lehet velük csatázni,persze nem max fokozaton,de lehet hogy aki gyors ott is elveri őket....
Én 70-80% erősségen teszteltem,versenyeztem ellenük ,hogy legyen ,nekem is siker élmény.
Időmérőn is teljesen korrekt időket produkáltak és versenyen is tették a dolgukat.
Igazából majd a karrierben mutatkozik meg mire és hogy képesek.
Igen itt nagyon ígéretesnek és jónak tűnik a karrier,kipróbálni csak én is a megjelenés után fogom,a vidik alapján tetszetős....
Érdekesség kép online versenyen mentem a pici gokarttal is ráadásul esti versenyen monzán a rövid pályán, nekem tetszett.
Az optimalizációról még nem esett szó .
Nos azt is elég jól rendbe rakták,igaz esőbe és este,érzek belassulásokat,izzasztja rendesen a vasat,,de a grafika majd fullon van,így nem csoda ,az élsimításokat (AA)vettem le ,mert azok már nagyon odavágnak, az 5760X1080-as felbontás miatt.
Igazából ha rátettem nem éreztem akkora nagy javulást mint amennyi fps esést generált.
Ezek nélkül is gyönyörű a játék,de ezt eddig is tudtuk,de legalább már optimalizált és használható.
Az autó és pálya kínálat rendben , van bőven miből válogatni.
A hangoknál szerintem helyenként lenne még mit javítani,de ez sem annyira vészes.
Igazából összességében ha értékelnem kellene a 10-es max pontból minden szempontot figyelembe véve én egy 8-ast adnék.
A játék Gold fázisban van már nyomják a lemezeket így majd késznek tekinthető,de ez nem jelenti azt hogy nem lehet jobb ,ahogy a többi rég késznek kikiáltott játékot is hónapról hónapra javítják és próbálják jobbá tenni.
Bocs ha picit hosszú lett.
Utoljára szerkesztette: endy papp, 2015.05.02. 21:37:53