Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
Fernandooo #10541 Talán a hozzászólásod felütése – inkább hagyd porosodni a kormányodat… - volt egy kissé lenéző jellegű, de én ezt már rég nem veszem fel, mivel a hazai szimulátoros társadalom legnagyobb részét nem tartom többre, mint maguktól oktalanul elszállt, szánalomra méltó atomkockák elegyének, akiknek véleménye hozzávetőleg a nulla felé konvergál. Én olyanokra képtelen lennék, hogy 1000 köröket menjek Monzában, azért, hogy beállítsam a kocsit – ami egyébként nem is létezik… Meg minek. Semmi olyan súlya nincs egyetlen virtuális versenynek sem, ami erre motiválhatna. Megértem én, hogy az életben nem túl nyerő helyzetben levő, frusztrált arcok ebben lelik meg a saját kicsinyes kiteljesedésüket és csak ebben tudnak valamit felmutatni – egyébként iszonyat múlandó ez is -, és azt is megértem, hogy valaki annyira befordult, hogy ezerkörözik meg heti tíz órákat tölt el azzal, hogy kiismerjen egy nem létező járgányon egy igazi fizikához nem közelítő játékban szintén nem létező alkatrészek egyébként totál vázlatos működését. Ő ebben éli ki magát és azt hiszi, ettől tekintélyre tehet szert. Szerintem téved és közel van a téveszmés állapothoz. Ez az, amikor a virtualitás úrrá lesz a személyes valóságán valakinek. Én csak röhögök amikor valaki egy konzum játékban idáig el tud jutni.
Mint írtam, azért toltam én is szimekkel egy ideig, és volt, hogy nem volt az olyannyira eredménytelen. Sosem tartoztam a legjobbak közé – ettől másodpercek választottak el és ebben csak egy rész az, hogy én nem vagyok setup huszárka, vélhetően a „tehetségem” sem volt elég a „csúcshoz” -, de azért egy-két játékban ott tudtam lenni egész elől. (És tartom, hogy nagyon sokszor a nyerő setup nyert ellenem, mert hát teljesen egyértelmű, hogy egy versenyre kicsutkázott járgánnyal bárki halomra veri azt, aki alap beállításokkal áll a rajtvonalra.) Szóval nem arról van szó, hogy elkeserítően béna vagyok, hanem arról, hogy a garázsprojektek sosem elégítettek ki. Itt le lett írva, hogy „korszerű szimulátor”, azért érdekelne, hogy ez alatt ki mire gondol. Mert ugye a KORSZERŰSÉGBE olyan elemek is beletartoznak, amiket már „árkád” játékokban is egyre gyakrabban viszont láthatunk: dinamikus időjárás, használható boxutca és stratégia, aprólékos törésmodell, soroljam fel megint ezredszerre? Szóval ez így melyik szimulátorban is van benne a többi elem megfelelő mértékű részvételével? Megmondom: egyikben sem. Kis fejlesztő csapatocskák minimális pénzekből – mert a hc szim társadalom profitképtelen - vergődnek fél évtizedekig egy-egy címen és az eredmény minden esetben felemás. Na, ez az, ami nálam nem pálya és nem az, hogy nem tudok a kormánnyal bánni…
Utoljára szerkesztette: Fernandooo, 2015.01.10. 12:47:44