Fernandooo#10515
Nem nagyon kell ezt nekem elmagyarázni. Számításaim szerint junior-team és full tagokból kb. 28 ezer jött össze. Ehhez képest meglehetősen silánynak érzem a játékot övező aktív érdeklődést, pláne, hogy minden lehetőség adott a játékra. A havi 60 aktív játékos ehhez képest mindenképpen kritikán aluli. Ha ezt beszorzom 36-tal - feltételezve, hogy a fejlesztés ideje alatt minden hónapban más és más 60 játékos játszott a cuccal, ami ugye nonszensz, de legyen -, akkor is egy szánalom szám jön ki: 2160. Szerinted ez nem egyfajta kritikája a játéknak? Az emberek nem előrendelést fizettek ki, hanem beugrót, hogy tesztelhessenek valamit, és persze láttak egy lehetőséget egyfajta korai hozzáférésre. Aztán mire bekerült Steam-re a dolog, szépen kiábrándultak belőle és kikoptak.
Nem tudom mennyit adtak el az AC-ból, erre sajnos nem találtam adatokat. De nem hiszem, hogy százezres nagyságrendben fogyott volna egy sznob hc szimulátor. Ennél a hc szim sokkal csekélyebb réteget ölel fel, pláne fizetőképeset. Minden esetre engem már egyik játék sem érdekel kicsit sem, csupán elcsodálkoztam a múltkor azon, hogy mennyire nagy a pangás a CARS környékén. Emlékezz: Közel 30 ezer tulajdonos közül havonta alig 50-60-70-en játszanak vele. Azért ez mindenképpen elgondolkodtató.