Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
elvileg nem nagyon, a fékhő gumimelegítő hatását igazából csak az F1-ben használják, és ott is nagyon ingoványos mivel mozgó aero elem nem lehet, a gumihő viszont változik sok mindentől, a legfontosabb hogy ezt a versenyző jól menedzselje/kezelje...ha ezt a fék is bonyolítja akkor nagyon összetett. Van autó amelyiknek nincs gondja a gumikezeléssel, van amelyiknek van, de csak bizonyos keveréktípussal, vagy bizonyos hőmérsékleti viszonyok között.
Ezt szvsz jobb ha nem számolja semmilyen szim, a fékhő nagyon nagy, annak a hűtése, tartományon belül tartása a legfontosabb, nyitottabb rendszerek esetében, nagyobb felni ott a gumi nem sokat kap, illetve másként kap mint az F1-ben, sima légáram, nem felnin áthatoló hő.
Az AC fékje nem túl részletes, ez tény...nem is sokat tudsz vele kezdeni egyelőre ha látnád a fékhőt, az eddigi szimekben, nagyon régóta van fékhő, de őszintén megmondva ritkán menedzseltem ezt körözgetés közben, pl. Monza első sikán nyilván nagyon lehűlnek a fékek mire erre a nagyon erős féktávra érsz, bőven kiesnek az ideális tartományból, de sztem soha nem melegítettem előre.
Amennyire tudom nem használják a versenyzők, nem jelzik ki a fékek pillanatnyi hőjét. Tudják hogy a pálya bizonyos pontjain hideg, vagy éppen túl meleg a fék.
Az AC-ban sztem ez a része nem működik, nem lenne rossz ha működne, de nem tudom mennyire használnám, nekem is az a lényeg hogy ne számokat kelljen néznem a kijelzőn. Az autóknál a beállítások részen amúgy sem tudok csinálni semmit, van kialakítva hűtés a fékre talán ragasztgathatnám, de annyira csekély értelme van, általában nagyobb és több hűtőlevegő kell, de azt a szimessel láttatni kell, éreztetni kell a hasznát, azaz túlzó mértékben kell használni. Mert a szimes nem azért esik le a féktávról mert sz@r a fékhő. Azért esik el, mert nagyon gyorsan megy..sokkal gyorsabban mint arra a valóságban képes lenne. Általában ilyenkor a szim lesz a hibás, pedig egyfelől nem mindenki képes bizonyos köridőkre, de mindenki akarja azt term. Másfelől még ha valaki jól is vezet kasztnis autót nem biztos hogy jól vezet OW-t, és a szimes minden autót jól akar vezetni. De ez a valóságban nem így van Kimi kiváló OW versenyző, de nem annyira jó Nascar autóban, és rally-ban.
Pedig kivételes tehetségű versenyző, nem játékos.
Van sok szimes akik jól vezetnek, közel valóságosan ahogy azt kell. ők ritkán esnek le a pályáról, nem futnak WR időket ahogy az rendben is van.
Nekem sem erősségem a féktáv. pl. múltkor Spa-ban mentünk az Alfa-val, és a pálya végi sikán féktávjára tudtam hogy meg fog érkezni az üldözőm, csak annyira fékeztem meg hogy szűk legyen, elment féktávon, de a sikánt már nem tudta szűken venni, mert túlcsúszott, én a célre aláfordultam, és mellé gyorsultam, aminek csak annyi volt a lényege, hogy ne tudja a pálya széléről elkezdeni az első kanyar ráfordulását, mert ott én leszek.
Meg is volt, szűken kellett fordulnia, és ezért megint aláfordultam, itt lett meg az a tempókülönbség amivel el kellett volna engednie az Eau Rouge-ban, mert ketten nem férünk el, és én 3/4 autóval előrébb kerültem, megpróbáltunk ketten elférni, nem sikerült :)
Az én elgondolásom annyi volt, hogy tudtam hogy meg fog előzni, de szépen akartam, Eau Rouge után mögöttem szélből kibújva, a féktávon simán elmegy. ...esetleg harcolunk tovább ha elkoptak a gumijai, de jóval gyorsabb volt mint én, és egyébként jó versenyző is, tipikus f@szmérgetés volt az Eau Rouge-ban :) van ilyen.
Amiért leírtam, az az hogy a szimesek nagy többsége ha támadási helyzetbe kerül akkor 95%-ban beteszi az autót elsőre..és aztán lesz ami lesz. Nem azért esnek mert sz@r a fékhő..és nem is fogják menedzselni, mert akkor talán nem érnének oda, ott a hely, puff egy qva nagy fék. :))