• SityiSXT
    Hová jutottunk, végre érdemi vita folyik!
    Én igazából ezzel a fékhőmérséklet-szimulációval kapcsolatban arra gondoltam, hogy jelen pillanatban a Project Carsban ez úgy érzem, működik. Tudom, én írtam azt az imént, hogy tényeket is mondjak, ne csak érzésre, de velem Monzában már megesett nem egyszer a sikánok előtti kemény fékezéseknél, hogy pár kör után nyúlós lett a fék, és a telemetrián nézve látszott, hogy a fékek nagyon forróak. Aztán olvastam a WMD fórumán az egyik fejlesztő megjegyzését, hogy a Cars ezt is tudja (emellett a kasztni sérülése is befolyásolja az aerodimanikát - nem tudom, ez hogy van az AC-ban). Ezek után meghajtottam az AC-s Kisfityót Monzában, de ilyet ott nem tapasztaltam - gyaníthatóan Kunosék a gumi és a felfüggesztés mellett a fékekkel remélhetőleg: még) nem foglalkoztak. Azt nem tudom, hogy a Project Carsban a fékek felmelegítésével lehet-e a gumikat is melegíteni, pedig nem volna rossz. Szóval én csak ennyit láttam bele a fékproblémákba - az állítgatás lehetőségeivel kapcsolatban viszont B-Type-pal értek egyet: ha a valóságban nem lehet állítani, akkor azt a szimulátorban se lehessen. Nem is annyira a technikai oldal miatt (a valóságban kivitelezhető-e egyáltalán versenykörülmények között), hanem azért is, mert gondolom a bajnokságra így homologozálták az autókat, ergo a szabályok szerint sem lehetne ezen változtatni.