Hivatalos oldal I Hivatalos fórum I Steam I Magyar Steam csoport I Facebook oldal I Magyar FAQ I Setupok I
-
SityiSXT #10314 Még egyszer hangsúlyozom: nem az AC-vel van baj, nem is azokkal, akik kedvelik az AC-t! A probléma azokkal van, akik elvakultan rajonganak valamelyik játékért, miközben a "konkurenciát" megalapozatlan, fals, nyers bírálattal illetik. Bármily meglepő, ez mindkét játékra egyformán vonatkozik, csak nálam elszakadt a cérna, amikor egy ilyenbe belefutottam már megint, így tiltakozásomat fejezem ki az aláírásommal. Hidd el, én lennék a legboldogabb, ha itt, a PC-s Project Cars topikban olyan társalgás folyna, ahol pro és kontra normálisan tudnánk beszélni a játékról, összehasonlítva a többivel. Az ilyenbe nem tartozik bele például olyan, hogy azért olyan X játék, mert én úgy érzem. Ez mitől lesz indok? És ha valaki totál másként érzi X játékot? Lehetetlen eldönteni, kinek az érzése a nyomósabb érv, mivel a végletekig szubjektív. Az már inkább megállja érvként a helyét, ha valami konkrétumra, valami tényszerűre lenne alapozva, és akkor azon lehetne vitatkozni - teszem azt, adott pálya adott kanyarját A játékban nem lehet normálisan bevenni a hülye FFB/szimuláció miatt, pedig a valósában vagy akár B játékban lehetséges. Máris van egy kiindulópontunk, ami valami tény, ezen el lehet indulni, és lehet rajta vitatkozni - abból szoktak kiindulni a személyeskedésbe fulladó viták , hogy például "Y funkció szar! Miért? Mert csak, én úgy érzem."
Nem tagadom, provokatív kissé a jelenlegi aláírásom. De adott a lehetőség, beszélgessünk! De ne úgy, hogy "A Project Cars árkádfos, mert én úgy érzem." A középkori emberek is meg voltak győződve arról, hogy a Föld lapos, mert úgy érezték - aztán jött Galilei... Nem kell, hogy tetsszen a Project Cars - de ha már bírálat tárgya, akkor érvekkel alátámasztott kritika legyen, ne csak egy érzelmektől fűtött ellenkampány.
Nekem alapvetően tetszik az Assetto Corsa, viszont azt nem csípem benne, hogy:
- nincs rendes sérülésszimuláció (Tudom, sérülhet a kocsi, de meglehetősen alapszinten van ez megcsinálva - ha odacsapok úgy rendesen a falnak egy Tatuust vagy egy Exost, akkor miért tudok továbbmenni? A kerekek miért nem esnek ki? Miért nem számít bele a kasztni lerongyolása az autó viselkedésébe?)
- nincsenek zászlószabályok (Elképzelhető, hogy ez szubjektív érv, de nekem olyan árkádos megoldásnak tűnik a mesterséges lassítás. A valóságban zászlóznak, kizárnak; nem egy játékba be van építve - az AC-ba miért nem?)
- a fékek szimulálása is messze van a tökéletestől (Ha már annyira realisztikus szimulációról beszélünk, hol marad a fékek felmelegítése, túlhevülése?)
Remélem látható, mire akarok kilyukadni? Nem muszáj reagálni az AC-s kritikámra, mert ez nem az a topik - de ha valami ilyesmi lenne megfogalmazva kritikaként a Project Carsszal kapcsolatban, az már egy jó alap lenne a vitára.
Peace!