• SityiSXT
    "Megmondom őszintén nem lett sokkal több rálátásom, mint előtte volt. :)))" - Azért annyi csak nyilvánvaló lett a számodra, hogy milyen nehéz a fejlesztés (és hogy a hőbörgőknek miért nincs igazuk, csak ők ezt nem látják / nem akarják látni).

Az AC-val történő összehasonlítás pedig elkerülhetetlen, mert ugyan más a két játék, de elég nagy az átfedés a megcélzott közönség tekintetében - természetesen PC-n. És én nem is mondanám messzeállónak a kettőt egymástól, pont emiatt. Mind a kettő szimulátor, mind a kettő szeretne mind az egy-, mind a többjátékos módra építeni, platformot nyújtani a ligáknak. A Carsnál erre pluszban ott a konzolos jelenlét is. A fejlesztés és a publikummal való kapcsolat az, ami totál eltér a két csapat esetében. Az AC-nál akkor, és csak akkor kapunk hibajavítást, új tartalmat, ha azt Kunosék elég érettnek tartják arra, hogy a nagyközönség ne morogjon nagyon a hibák miatt (tehát az alap már stabil). SMS-ék viszont minden nap a képünkbe tolják a játékot úgy, ahogy az aznap az adott pillanatban van. Talán ezért tűnik úgy, hogy az AC mennyit fejlődik, és a Cars meg mennyire nem vagy csak lassan (holott ez nagyon nem igaz).
    Ahogy a Cars fikatopikban is írtam, az AC mellett szól az, hogy jelenleg picit jobb vezetni, illetve az FFB-je jobb valamivel. A laserscannelt pályákkal nekem csupán annyi a bajom, hogy emiatt mindössze negyedannyi pálya került a játékba, mint a Carsnál - és ha nagyon őszinte akarok lenni, nem sok különbséget érzek a két Spa/Nürgburgring/Silverstone között (a brit pálya ráadásul a Carsban is laserscan). Márpedig ez a pár pálya nem is olyan sok idő múlva unalmassá teheti a játékot. Az autóválasztéknál az egyetlen problémám az AC-nál a Lotusok túlsúlya, ami szerintem egyhangúvá teszi - bár nagy panaszra nem lehet okom, hiszen akad számos nekem való járgány is. Az egyjátékos mód pedig egyértelműen az AC gyenge pontja - a karriermódja fapad a Carséhoz képest. Értem én, hogy az online a fő scapásirány a mai játékoknál, de azért ne akarjunk egy autószimulátort a CoD-hoz vagy a BF-hez hasonlítani: arányaiban lényegesen több játékosnak fontos itt a single játékélmény, mint ott. Az pedig, hogy az AC moddolható, kétélű fegyver. Ugyan a Cars szebb, de az AC sem csúnya - pont emiatt több meló igényes tartalmat alkotni hozzá, legyen szó akár autóról, akár pályáról (utóbbinál ráadásul ahogy olvasom, sokan nem csinálják meg rendesen, mert hiányzik az AI, a versenyívek, nincs beállítva a felgumizódás se - láthatóan lényegesen munkaigényesebb, mint mondjuk az rFactor); ebből következően kevés az igényes, jól használható mod és rengeteg a szemét. A játékosok többsége meg nem fog sok időt/energiát feccölni a kísérletezésbe, csípőből le fogja szarozni a játékot még akkor is, ha ezt a reakciót egy pocsék mod váltja is ki. A Carsnál csak autófestések lesznek, de az legalább a Steam Workshopon keresztül, ami rendkívül leegyszerűsíti mind a mod beszerzését/telepítését/eltávolítását/frissítését, mint a válogatást is (hála a beépített értékelőnek).