• szabod
    "A légköri pára nagyságrendekkel nagyobb üvegházhatást gyakorol a Földre."
    És a metánt se feletsük ki még mellette.

"A klímakutatás jelenleg ott tart, hogy száz év alatt emelkedett a C2 szintje, meg a hőmérséklet is, tehát megvan az összefüggés" Ööö nagyjából igen, csak azt nem teszik hozzá, hogy nem csak e miatt hanem a fentebb említett pára vízgőz metán stb miatt is. (de jelentős a CO2 is, ha azt nézzük hogy ha nem lenne a légkörben akkor a bolygó átlghőmérséklete -18°C lenne)
    Igazából a klímakutatók, meteorológusok ott cseszik el, hogy 100-150 éve elkezedett feljegyzett adatokból vonják le ezeket a következtetéseket. Valamint ráfogják, hogy az antropogén hatás olyan 70-80% vagy még több. Ha lenne minimálus geológiai tudásuk vagy megkérdeznének minket akkor talán máshogyan vélekednének. Azért 4,65 milliárd évnyi földtörténetben sokkal nagyobb szintváltozásokat lehet találni ugyebár (pl ez a diagram, ami a fanerozoikumi CO2 szintváltozást mutatja)
    Én nem mondom, hogy nincs globális felmelegedés, azért tagadni eléggé badarság. Én úgy írnám le, hogy egy természetes folyamat, amibe mi is belesegítettünk az elmúlt századokban, de nem olyan mértékben mint ahogy ezt a klímakutatók állítják... És mindezt azért úgy mondom, hogy tanultam eleget a témával kapcsolatban (és mint mondtam más egy meteorológus elképzelése és más egy geológusé)