66
-
Doktor Kotász #26 A klímának a legjellemzőbb tulajdonsága, hogy változik. A Föld klímája nem egy ideális egyensúlyi állapotra beálló rendszer, mint ahogyan azt idealista módon képzeljük. Meggyőz téged az a tudományos tény, hogy jégkorszakok és melegebb időszakok váltották egymást eddig a múltban?
Azt mondod, hogy leültél és gondolkodtál.
Hát akkor gondold végig, hogy az ókorban a római freskókon senkin sincs nagykabát. Lepedőben meg szoknyácskában (láttál már római légionárius egyenruhát egy történelmi filmben?) glasszéztak a férfiak.
Hát szerintem ez a mai rómában nem működne.
Ennyit a borzalmas felmelegedésről...
Az egész éghajlatunkra jellemző, hogy nem egy stabil egyensúlyra beállt rendszer, hanem egy lassan, de mindig változó rendszer, ahol az állandóság mindig csak tíz éves viszonylatban értelmezhető.
Egyszerűen annyi történt, hogy amióta megbízható statisztikáink vannak, azóta egy folyamatos és lassú emelkedési trend figyelhető meg a hőmérsékletben, aminek kényszeresen keressük az okát.
Mondok egy érdekes adatot, aminek utána nézhetsz. Amikor szeptember 11-e miatt leállították a légiközlekedést, átmenetileg hűvösebb lett az időjárás.
Mint mondtam, a két legerősebb klímaszabályozó a tengeri áramlatok és a légköri pára. Mindkettő nagyságrendekkel erősebb, mint a CO2. (ezt még a CO2-felmelegedés hívei sem vonják kétségbe) Márpedig a légiközlekedés igenis generálja a felhőképződést. A kondenzcsíkok ott is megjelennek, és a kis kondenzcsíkok további felhőképződést generálnak, ahol amúgy nem alakulna ki magától.
Hát nem érdekes, hogy a drasztikus klímaváltozás éppen egybe esik a légiforgalom növekedésével?
Nem, mintha jelentősége lenne, mert sokkal melegebb meg hidegebb klíma is volt már az elmúlt évezredek alatt... -
gkalcso #25 - A hideg nem tesz jót az ózonnak.
- Átalakítani, szállítani, visszaalakítani.
- Egy kicsit ide is lehetne hozni télen ;) -
Mardekár #24 "be kellene csövezni a sivatag melegét és a sarkokon kellene kiengedni..."
lol what? :D -
gkalcso #23 Vissza kell tenni az alapvető alkatrészeket a körforgásba.
Tényleg, be kellene csövezni a sivatag melegét és a sarkokon kellene kiengedni... -
SchumiBacsi #22 Jah és mi van azokkal a több ezer éve égő/izzó szénmezőkkel? -
#21 "A légköri pára nagyságrendekkel nagyobb üvegházhatást gyakorol a Földre."
És a metánt se feletsük ki még mellette.
"A klímakutatás jelenleg ott tart, hogy száz év alatt emelkedett a C2 szintje, meg a hőmérséklet is, tehát megvan az összefüggés" Ööö nagyjából igen, csak azt nem teszik hozzá, hogy nem csak e miatt hanem a fentebb említett pára vízgőz metán stb miatt is. (de jelentős a CO2 is, ha azt nézzük hogy ha nem lenne a légkörben akkor a bolygó átlghőmérséklete -18°C lenne)
Igazából a klímakutatók, meteorológusok ott cseszik el, hogy 100-150 éve elkezedett feljegyzett adatokból vonják le ezeket a következtetéseket. Valamint ráfogják, hogy az antropogén hatás olyan 70-80% vagy még több. Ha lenne minimálus geológiai tudásuk vagy megkérdeznének minket akkor talán máshogyan vélekednének. Azért 4,65 milliárd évnyi földtörténetben sokkal nagyobb szintváltozásokat lehet találni ugyebár (pl ez a diagram, ami a fanerozoikumi CO2 szintváltozást mutatja)
Én nem mondom, hogy nincs globális felmelegedés, azért tagadni eléggé badarság. Én úgy írnám le, hogy egy természetes folyamat, amibe mi is belesegítettünk az elmúlt századokban, de nem olyan mértékben mint ahogy ezt a klímakutatók állítják... És mindezt azért úgy mondom, hogy tanultam eleget a témával kapcsolatban (és mint mondtam más egy meteorológus elképzelése és más egy geológusé) -
SchumiBacsi #20 "Amúgy egyszer le kellene engedni egy kamerát az egyik kimerült olajmezőbe,hogy mi van ott lent, kíváncsi lennék rá."
Olaj. A legkorszerűbb technológia sem képes 50%-nál többet kihozni belőle tudtommal. -
Zolivok #19 de elég érdekes mertm inden ami nem szervetlen szerves kivéve yoda mester szóval ami növényből van is szerves de vannak szervetlen olajos elképzelések we will see -
#18 Mi az, hogy "nem minden kőolaj szerves eredetű"? o.O Igen, biztos vannak a kőolajban és földgázban olyan szénhidrogén-molekulák (nem kevés), amelyek nem élőlényből származnak. Ha erre gondoltál... -
Zolivok #17 a pokolból -
Fürtös #16 Legvégül pedig az általad leírtak semmit nem érnek mert ezeket a tényeket csak közölte velünk valaki.
A rák nem gyógyítható, mert valaki azt mondta,hogy nem gyógyítható.
A fénynél nem lehet gyorsabban utazni mert jópár éve valaki azt mondta,hogy nem lehet.
Nem szeretem az ilyesmit -
Fürtös #15 Valóban ott volt évmilliárdokig,aztán a növények szépen kiszűrték és hirtelen túl kevés lett,ezért a jó öreg földanya gyorsan összedobott pár életformát ami co2-őt lélegzik ki:D
Most sok a co2 ezért drasztikusan csökkenteni kell a co2-t kilégző életformák számát,így megy ez már évbilliók óta, önfenntartó a rendszer.
Az emberiség meg csak egy szerencsésebb létforma ami megkapta az esélyt a továbblépésre de rendesen elbaltázta -
Fürtös #14 Nono azért álljunk meg egy picit!12 éve nincs tv-m...
Én nem beszéltem semmiféle bizonyítékról meg tudományról.
Pusztán csak leültem a seggemre azt végiggondoltam a dolgot.
Régen nem volt szar most szar. Régen nem égettünk olajszármazékot,ma igen,ugyhogy nagy valószínűséggel ez okozza.
Én már csak ilyen egyszerű gondolkodású gyerek vagyok...
Arról viszont beszélhetnénk ,hogy sokkal komolyabb baj van mint ahogy azt a "tudósok" "greenpeace" "média" híreszteli.
AZ ilyen bonyolult és végletekig kiegyensúlyozott rendszereknek mint a mi világunk, megvan az a hibájuk,hogy nagyon apró változások hatására is össze tud omlani
Ennek fényében kell szemlélni a dolgokat.
A természeti folyamatok már csak olyanok ,hogy mindig az egyensúlyra törekednek és el is érik azt függetlenül bármitől.
A bolygó miatt nem aggódom,a kérdés csak az,hogy az emberiség túléli-e?
Amúgy egyszer le kellene engedni egy kamerát az egyik kimerült olajmezőbe,hogy mi van ott lent, kíváncsi lennék rá. -
egynyári üröm #13 de honnan a pokolból került elő az a sok klór? -
Sir Ny #12 Nekem nem. Kifejtenéd egy kicsit részletesebben, hogy mi köze van a Föld átlaghőmérsékletének emelkedésének a lokális időjáráshoz? Tényleg érdekelne. -
Doktor Kotász #11 Akkora a globális felmelegedés, hogy kihűlt tőle a sztratoszféra a sarkokon...
Senkinek nem tűnik fel az ellentmondás? -
Doktor Kotász #10 "Azé bammeg mert ami CO2-öt az anyatermészet olajjá alakított pár milliárd év alatt azt mi szépen visszapumpáltuk a légkörbe, cca 40 év alatt..."
Csak szólok, hogy évmilliárdokig volt ott az a CO2 előtte is, és mégsem volt világvége, hiszen itt vagyunk. Sőt az elején 90%-ban volt jelen a légkörben.
A légköri pára nagyságrendekkel nagyobb üvegházhatást gyakorol a Földre. A klímánkat a tengeri áramlatok és a felhőképződés határozza meg. Azt meg a kozmikus sugárzás befolyásolja. Illetve a napszél.
A klímakutatás jelenleg ott tart, hogy száz év alatt emelkedett a C2 szintje, meg a hőmérséklet is, tehát megvan az összefüggés. A greenpeace megmondta, a tévé meg világgá kürtölte, és ez elég is volt tudományos bizonyítéknak.
Mert bizonyíték is volt. Amikor melegebb volt, akkor több volt a C2 is, ami belefagyott a sarköri jégbe. Amikor meg felveti valaki, hogy a kontinensek közepének sivatagodása a növényzet ritkulása miatt CO2-t enged a légkörbe, nem az a következtetés, hogy ja, az összefüggés fordított, a melegedés okozta a magas CO2 szintet, hanem az, hogy akkor még nagyobb a baj, mert a folyamat öngerjesztő.
Megjegyzem, hogy a szemüveges emberek száma is nőtt az elmúlt 100 évben, és akkor lehet, hogy a szemüvegek okozzák a felmelegedést. Legalább annyira biztos lábakon áll ez, mint a CO2 elmélet. -
Doktor Kotász #9 "mint a világ déli végéjét"
A majom meg "banántot" eszik.
Amúgy minmeghalunk. -
Fürtös #8
Tulajdonképpen neked nem tökmindegy ,hogy mitől purcansz ki?
De alázatosan elnézésed kérem amiért nem úgy írtam,hogy:
"az anyatermészet SZERVES EREDETŰ olajjá és FÖLDGÁZZÁ alakított pár milliárd év alatt"
Trollpozitiv vagy, vagy csak simán ilyen kioktató a stílusod?
Ahelyett,hogy a lényeget felfognád.... -
pasi29uk #7 Nem minden kőolaj szerves eredetű ez éppúgy igaz a földgázra is. -
Fürtös #6 Azé bammeg mert ami CO2-öt az anyatermészet olajjá alakított pár milliárd év alatt azt mi szépen visszapumpáltuk a légkörbe, cca 40 év alatt...
Szóval ne csodálkozzatok ha kicsit megkavarodott a rendszer
A globális felmelegedés elbagatellizálják szépen,mert ha bevallanák,hogy igencsak nagy baj van akkor megeshet,hogy az emberiség sürgősen nekiállna gondolkodni.
A drága vezetőink meg már csak olyanok,hogy nem szeretik ha a nép gondolkodik,meg hülye kérdéseket tesz fel... -
who am I 7 #5 nem kell összefosni magatokat...a Föld él..5 mrd éves.Hány éve is vannak írásos feljegyzések hm?És elég gyér pontossággal tudjuk, a rétegeket is vizsgálni...és sokminden nem derül ki belülük max dinó csontok meg hamu.bár, ha kiterjed eu-ra , amerikára, stb-re, akkor lehet kezdeni körmöt rágni.. :D -
endrúdí #4 Király, remélem nemsokára feljönnek a maják. http://usahitman.com/wp-content/uploads/2011/07/hollowearth.gif -
Carmageddon #3 Hát ez az szokatlan már több mint két hónapja alig esett vagy semmi eső nem volt, már kurva unalmas. -
bmw #2 Siman tonkre vagjuk a bolygonkat.... -
#1 ott hideg van itt meleg.
valameik nagy okos árulja el nekm miért van az h oktober van és hiába van regel este 10fok délután akkor is 28..és mint ha nyár lenne.?!