Cef#21
Minden 10 évben tartanak népszámlálást, erről kurvára nem a fidesz új adóbevezetései döntenek.
"Mit csináljak akkor, ha vannak olyan kérdések, amikre nem akarok válaszolni, mert személyes adatnak tartom? Ami alapján tényleg azonosítható vagyok."
Pont azért van rá szükség, hogy azonosítható legyél. Kellenek az infók. Az interneten kívül sohasem te döntöd el, hogy milyen információt osztasz meg magadról.
"Ott van nekik a lakcímkártya, személyi igazolvány,útlevél, ami alapján meg tudnák számolni, hogy hányan is vagyunk"
Szerintem bonyolultabb, pontatlanabb és költségesebb lenne ezek alapján összeszedni az infókat, mint tartani egy népszámlálást. Ilyenkor nem csak azt nézik, hogy mekkora a népesség, hanem azt is hogy hol lakik. Például a bejelentett lakcíme Debrecenben van, de közben már 2 éve Pesten él albérletben, mert ott dolgozik. Vagy a szomszéd városban lakik, mert összeköltöztek a csajával. A statisztika elkészítéséhez ez is kell, meg még egy csomó más is. Amúgy nem értem miért háborodnak fel egyesek. Gyakorlatilag a facebookon több infót osztanak meg az emberek mint amit a népszámláláskor kérdeznek.