• kvp
    #10
    En probalom betartani, hogy ceges eszkozt nem hasznalok magan celra, magan eszkozt nem hasznalok ceges celra. Ennek a mellekhatasa az, hogy az irodamban van egy fejlesztoi gep munkara, egy irodai gep a ceges halozathoz es egy harmadik gep az internethez. Telefonbol is van ceges meg magan. A magan telefonomat en fizetem, cserbe a cegest tobbnyire bent hagyom munkaidon kivul (mivel ceges hardvert ha egy mod van ra, nem viszek haza).

    A ceges gepek hp munkallomasok, eros processzorral, sok rammal. Az internetes gep egy barkacs asus, a fentiek mellett eros videokartyaval, hogy menjenek a jatekok. A gepek kozott meg pendrive-ot sem rakok at, igy virus sem mozoghat koztuk. Egyebkent mindharom gep hardveret en valasztottam, a felkinalt lehetosegek kozzul. Ugyanez igaz a telefonokra is. A ceges HTC, a sajat SE, a szoftveruk kozel egyforma. Tesztelni viszont csak ceges hardverrel szoktam, az esetleges tevedesek arat igy nem kell zsebbol fizenem, cserebe a ceges hardvereken nem keletkezik magan jellegu szemet.

    Egy ceges halozatra nem szabad beengedni nem ceges gepet es nem szabad hagyni, hogy az alkalmazott a nem ceges dolgait a ceges gepen/halozaton vegezze. Annyit erdemes meghagyni, hogy bizonyos keretek kozott valaszthasson maganak minden alkalmazott neki tetszo hardvert es szoftvert. Minden kulso eszkoz es szolgaltatas hasznalata potencialis biztonsagi res, ami egy ceg szamara kockazati tenyezo es az elso komolyabb kar utan erre valoszinuleg a cegek is ra fognak jonni.