• torreadorz
    #31
    Csak a rend kedvéért:
    azok a pontos szimulációk semmit nem érnek, olyan szintü egymásra építés van amit amúgy el sem hinnél és amikor 15-20 becsült érték van egy képletben egymásra épitve akkor ott bármi megtörténhet. Még az is hogy a világegyetem nem 6 milliárd éves hanem 13, mikor valaki rájön hogy jah hát a csillagok/galaxisok fényességét (a szinképe amiből kitalálják hogy távolódik vagy közeledik és mennyivel) befolyásolja a köztük és köztünk lévő ürbéli por és köd.

    Biztos hallottál már a sötét anyagról. Az tudod mi? Az hogy a világegyetem gyorsulva tágul, cserébe ehhez nincs elég anyag benne, legalábbis a képleteink szerint. Ezért kitalálták az elméleti sötét anyagot hogy kipótolják a hiányzó anyagot az univerzumból... A hubble állandóról már nem is beszélve.

    "Sztem egy amatőr csillagász is tudja, hogy semmi nem mehet gyorsabban a fénynél akámihez viszonyítva. A relativitáselmélet szerint van maximális sebesség, ami pont egyezik a fény sebességével. Ezt már 100ezerszer ellenőrizték."

    Aham. Mintha pont tegnap mért volna meg a CERN egy részecskét ami gyorsabban megy mint a fény. valami 16 ezerszer ismételték meg ugyanazzal az eredménnyel. Persze még mindig nem biztosak magukban, de ha végül ez marad az eredmény, akkor mehetnek a képleteink a kukába (pontosabban átalakitásra)