Tudományos összeesküvés elméletek,avagy nem zörög a haraszt.....
-
forrai #319 Visszatérve a tárgyhoz, egyre inkább azt látom, ahogyan a tudományban a DEKADENCIA előretör:
Példák:
- Egy tudományos fórumon a Csernobili katasztrófa sajnálatos emléke jóizű nosztalgiára és bánatos röfögésre ad okot, miközben az én valóban tudományos topikomat egy ezotérikus forumba rakták át.
- A TV csatornákon az "Emberek után mi lesz" tárgyú zokogtató képsorok folynak (egyébként én is gyakran nézem őket, érdekesek)
- Ifjú fizikusok jóindulatú felülnézetből mesélik, hogyan fog az univerzum a semmiségbe oszlani, elmagyarázva, hogy a bal lábam szénatomjai nemhogy sohase fogják meglelni a jobb kezemét, de maguk is széthullanak majd. Ám ezen ma még mi jót röhöghetünk, csak ükunokáink láthatják.
- Jön egy Maya kőgolyóbis, és az sokkal hamarébb itt lesz, mint az 1-es villamos a Boráros téren.
Folytathatnám mindezt képedve de la el, de amíg eszembe jutnak, már újat találnak ki!
Ugyan vajon mi lehet ennek az "életérzésnek" az oka?
Először arra gondoltam: mi emberek sugalljuk a tudománynak, hogy legyen depressziós, az meg csupán a kivánságunkat teljesíti?
Most már néha arra is gondolok, hogy talán bizony a tudomány sugallja az embereknek a saját ezotériáival, szönyeg alá söpört bizonytalanságaival: danajozzatok, költsetek, mert itt a vég?
Nem lehetne normálisan, "tervezetten", objektíven gondolkodnia mindenkinek?
Nagy ezotérikus csoda lenne?