Ezek arról szólnak, hogy Win8 kijön ARM-ra is, s majd a full érintőképernyős tablettől a nagy egeres-billentyűzetes desktop gépen is Win8 futhat - ebből abszolúte nem következik, hogy Win8 megy majd telefonra is. Oda nem kell a teljes windows funkcionalitása (hogy tabletre kell-e, nem tudom, továbbra sem látom értelmét annak a kategóriának; jellemző felhasználáshoz biztosan nem), miért vágnák maguk alatt a fát az emiatt feleslegesen megnövekedett hardware követelményekkel? "Arról meg jó ideje szó van, hogy a wp-s szoftverek futnak win8 alatt is."
Erről sem láttam még hivatalos nyilatkozatot, csak az nVidiáét, az API stack ábrája sem tartalmazza. Amúgy szerintem olyannyira logikus lenne, hogy le voltam döbbenve, mikor kiderült, Metro-style kezelőfelületet HTML5+JS alapokon képzelték el (azóta sem értem a választást:))
Kezelőfelülethez: ízlések és pofonok, nekem speciel ez az UI tetszik jelenleg a legjobban mobil OS-ek közül, bár elsőre én sem voltam megbarátkozva vele. Egyébként mozgás közben láttad, és úgy tartod igénytelennek?