78
-
Madve #38 Ja bocs, honnan szívtam az 1,6-ot? 1 giga processzor, akkor még több telefon beleillik a képbe.. -
Madve #37 Személy szerint nem használtam, de van közvetlen ismeretségi körben, meg van egy csomó videó is róla, szóval elmondhatom, hogy láttam működés közben, de annyira nem tetszett meg, hogy pl kivegyem ismerős kezéből, hogy megtapizzam. Folyamatossága az tényleg egyedülálló, de akkor is ronda az én szememben, és nekem többek között pont az nem tetszik, hogy olyan mintha egy flash-es játék menüjében mászkálnék, csak itt nem jutsz sehová, inkább mintha a beállításokban maradnál, nincs a végén semmi, és csak folyamatos hiányérzetem van. De mint mondtam, ez saját vélemény.
http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/system-requirements
A link alatt megtalálod a desktop windows 7 minimális rendszerkövetelményét, ami ha megnézed, nem is kíván olyan komoly hardvert, igazából az idei év szinte bármelyik felsőkategóriás telefonja tartalmazza (jó, a prcesszor nem 1,6 gigás, de szerintem az 1,2-es dual core is megfelel..). Elméletileg a win 8-nak is hasonló rendszerkövetelménye lesz (ha nem jobb) jövőre meg már nem ez lesz a csúcskategória, szóval ez már olcsóbb hardvernek fog számítani. Esetleg még azt el tudom képzelni, hogy alsó kategóriának megmarad a wp7 (volt ígéret olcsó wp-s telóra), a felső kategóriának meg ott lesz a win 8 (amúgy mi értelme lenne 2 oprendszert fejleszteni azonos hardverre?). Amíg aztán a hardverek fejlődésével úgy kb 1-2 éven belül a win8 teljesen átveszi a wp helyét a mobil hardverek fejlődésével párhuzamos ütemben... -
Sequoyah #36 A hosszútávú koncepció valóban az, hogy egy oprendszer mag legyen mindenen a telefont is beleértve. Úgyhogy lehetett ilyet olvasni, de tuti nem a win8ban még. Talán a 9, addigra már elég erősek lesznek a mobilCPU-k is hozzá. -
Sequoyah #35 A csempék ugyanolyan csábítóak, csak nem neked:) Valakinek személy szerint nagyon is tetszik.
Amúgy pedig figyelmen hagyod a teljes wp7 koncepció lényegét, ami nem a csempe, ami nem más mint az ikonok és a widgetek konkurense. Hanem a mélyre ható integráltság. Mind az androidon, mind az iOS-en programokat futtatsz (pl skype, msn ha chatelni akarsz). Ezzel szemben a wp7en szolgáltatásokat használsz, azaz az egészet mint chat látod, és a rendszer próbálja elrejteni előled a lényegtelen részletet, hogy ez most épp skype, vagy msn vagy bármi. Ugyanez igaz a képekre, a kontaktokra stb... Ideális esetben nem kell a programokkal bajlódni, csak magára a használatra, a szolgáltatásra koncentrálni.
Nyilván ettől még vannak programok, de a 80%ban használt funkciókhoz nem szükségesek. -
#34 Ezek arról szólnak, hogy Win8 kijön ARM-ra is, s majd a full érintőképernyős tablettől a nagy egeres-billentyűzetes desktop gépen is Win8 futhat - ebből abszolúte nem következik, hogy Win8 megy majd telefonra is. Oda nem kell a teljes windows funkcionalitása (hogy tabletre kell-e, nem tudom, továbbra sem látom értelmét annak a kategóriának; jellemző felhasználáshoz biztosan nem), miért vágnák maguk alatt a fát az emiatt feleslegesen megnövekedett hardware követelményekkel?
"Arról meg jó ideje szó van, hogy a wp-s szoftverek futnak win8 alatt is."
Erről sem láttam még hivatalos nyilatkozatot, csak az nVidiáét, az API stack ábrája sem tartalmazza. Amúgy szerintem olyannyira logikus lenne, hogy le voltam döbbenve, mikor kiderült, Metro-style kezelőfelületet HTML5+JS alapokon képzelték el (azóta sem értem a választást:))
Kezelőfelülethez: ízlések és pofonok, nekem speciel ez az UI tetszik jelenleg a legjobban mobil OS-ek közül, bár elsőre én sem voltam megbarátkozva vele. Egyébként mozgás közben láttad, és úgy tartod igénytelennek? -
tomboy013 #33 Szerintem meg a csempék miatt a legigényesebb operációs rendszer, a többi egy kaptafa, unalmas. -
Madve #32 Szerintem meg belefér, ha nem olyan folyamatosan, de cserébe minimális korlátok vannak a rendszerben. WP-ben csak a folyamatosság a csábító, meg esetleg néhány embernek a név, de egyébként semmi más. Nekem személy szerint a kinézete, pláne a csempék egyáltalán nem jönnek be, az egyik legigénytelenebb felületnek tartom. Jójó, tudom, a domináló fekete az oled képernyőn nagyon is akkutakarékos, de nem is azzal van bajom.. -
Madve #31 Mondjuk annál meg a dupla mag csak marketinges fogás volt, mivel android csak 2.3.4-től kezdve nyúl a második maghoz (nem olyan rég jött ki rá, még nem biztos, hogy meg is kapta mindenki frissítésként), de ténylegesen csak az android 3, és az év végére várható android 4 kezeli. Szóval az a gyorsulás felfogható annak is, hogy a második mag éledezik, és persze ezzel az akkuidő is növekszik várhatóan... -
#30 En viszont megjelenes ota hasznalom, tele van mindenfele szarral, 4 kepernyo, widgetek, megse lassul, szoval rosszul gondolod. Masreszt nem veletlen a wp7 1 GHz-es also korlatja, kivancsi leszek a 800-as nokiakon hogy fog futni...
A WP7.5 megtovasbb emeli ezt a szintet es egy arban vagy meg dragabban lesz mint az androidos csucsok, akkor meg nem teljesen mindegy 1 vagy 2 mag van benne? Es amugy is az android is minden frissitessel gyorsul, folyamatosan optimalizaljak a dalvikot es szep lassan lecserelik a teljes megjelenitest GPU alapokra. Egyik sem egy teljesen kiforrott rendszer, de nem kellene az egyiknek felroni azt ami a masiknal elony...
-
#29 Láttam élőben, T-Mobile boltunk van. Nem akad, de ha egy picit is össze-vissza használod, már közel sem lesz annyira sima, mint mondjuk egy WP7. És én teljesen üres telót nyomkorásztam. Gondolom, 3 hónap után, mikor már teli van minden szarral, akkor már jobban érezhető a lassulás. Meg azt is tegyük hozzá, hogy tényleg brutális hardwere van, tehát azért ne essünk hanyatt attól, hogy akadás mentesen megy. valamint a dupla mag, meg erős proci miatt kurva sokat fogyaszt, míg néhány wp7-es nokia 800mhz-es procival fog kijönni, mert azon is vígan elszalad az oprendszer. -
Madve #28 Arról meg jó ideje szó van, hogy a wp-s szoftverek futnak win8 alatt is. Ideje volt már megoldani, gondolom nokiától kapták az ötletet... -
Madve #27 http://articles.latimes.com/2011/jul/12/business/la-fi-microsoft-la-20110712
Itt van mégegy. Nincs kijelentve szó szerint, hogy lecserélik (elvégre Ballmer nem Elop), hanem azt mondják, hogy a win 8 minden architektúrán elfusson, telefontól a tableten keresztül a desktopig. Szóval hol itt a hely a wp-nek a jövőben? -
Madve #26 http://www.pcworld.com/businesscenter/article/215779/windows_8_on_arm_expands_microsofts_mobile_horizons.html
Tessék itt egy link, ajánlom figyelmedbe a videót is...
-
#25 Én elsődlegesen az első két pontra ("csak winen indul el, nem kompatibilis semmivel") reflektáltam. Negyedik nem kérdéses, a koncepció része, aki korlátlan szabadságot akar, az vegyen mást. Harmadikhoz : szerintem az ilyen jellegű technikai kérdéseknél messze erősebb "lock-in" lehet egy átlagfelhasználó számára, hogy adott platformon kiadott már x dollárt alkalmazásokra, egyebekre (vagy hogy elérhető az aktuális Angry Birds iteráció, kíváncsi vagyok, mikor fog ez a lufi is kipukkanni).
Madve (#23):
Lehet, hogy az én google-képességeim vallottak most csődöt, de maximum csak újságírói ötleteléseket láttam, hogy mi lehetséges, meg azt, hogy nVidia szerint WP7 alkalmazások futnak majd Win8-on (ezt írtam, hogy nincs komolyabb technikai akadálya, bár alapvetően portrait módra tervezett alkalmazásokat azért megnézném...) WP8 Apollo-ról eddig nem sok hivatalos információ látott napvilágot, s egyik sem súgalmaz semmi ilyesmit. Persze lehet, hogy csak elsiklottam felette, ez esetben viszont kérnék linket:) -
#24 Rohognel, ha eloben latnal egy S2-t. Csak boot utan 10mp akad, onnantol soha... Es innen mar csak gyorsabb telefonok jonnek ki, el lehet felejteni a reg kozhelyeket. -
Madve #23 "Én még nem láttam hivatalos információt arról, hogy a WP7-et a W8 váltaná le."
Akkor itt az ideje, hogy ráguglizz, mivel már egy jó ideje szó van róla. Elméletileg a win 8 hardverigénye kisebb vagy hasonló lesz, mint a win7-é, ami meg már amúgy is vígan elfut netbookokon, amik kb ugyanakkora hardverrel rendelkeznek, mint a komolyabb okostelefonok. A lényeg, hogy nem lesz külön desktop és mobil rendszer, hanem csak egy, ami mindenen megy. Mellékesen az apple is efelé tart, és a meego is ilyen kezdeményezés. Amúgy meg a hardverigényesebb dolgok amúgy is cloudban futnak a jövőben, szóval megszokott lesz, hogy mindenkinek csak egy "terminálja" van. -
#22 A Windows mobile nem egyelő azzal, amiről itt szó van. Az a régi fajta windowsos telókat jelenti. Ez az új oprendszer a windows phone. -
#21 Már régóta van rá ingyenes. -
#20 Androidot meg semmi pénzért nem vennék. Mint anno írtam, az Xperiaval nagyon megszívtam, a leglassabb telefon, amivel valaha találkoztam. Mikor SMS-t írtam, több másodperc volt, mire megjelent a betű, meg állandóan kifogyott a memóriából.
Az Android kb. ugyanez. Optimalizálatlan OS, amit ráhúznak mindenre, de semmi sem elég neki. Ott röhögtem nagyot, amikor olvastam a Galasy S II-ről egy cikket. Ha jól tudom ennek van talán a legdurvább hardvere most, a cikkben is csak dicsérték. Valahogy így volt: "...a telefon hardvere brutálisan erős. Az Android is már szinte MAJDNEM akadás mentesen fut rajta..." Nah... innentől elmehet a Google pont oda:D A WP7-tel ilyen probléma nincs, ráadásul minden egyes frissítéssel több 10%-t gyorsul. -
#19 Na, te meg aztán kinek hiszed itt magad?:D Mit vártál, hogy majd mindenki csak szidni fogja? Szerencsétlen... Húzzál el inkább te, látom semmi közöd a témához. -
sanyicks #18 Nem a programok konkrét átírásáról beszéltem hanem olyan mindennek inkompatiblis max nagy nehezen reverse engineeringel visszafejthető dolgokról, ami pl desktopon van az ms-nél... directx, smb, .net, doc, és a többi platformhoz láncoló vagy wannabe láncoló dolog. -
Ferrer #17 Inkább a programok fejlesztőit szopom, nem? :) Úgy látszik, az openszósz mégsem olyan jó üzlet. -
Sequoyah #16 Fizetett MS fikázó, el lehet húzni innen. Ez egy MS-ről szóló cikk... -
#15 "Nincs Jailbreak, csak fizetős alkalmazások"
Kettő nem ekvivalens, vannak Marketplacen ingyenes alkalmazások is. Az meg, hogy valaki 1-2 dolláros alkalmazásokat akar lewarezolni egy több tízezret kóstáló okostelefonnal a zsebében szerintem erősen szarrágás kategória, dehát, kinek mi, ugye.
Mangoval papíron minden fontosabb képességet megkap (persze néhány - pl WLAN hotspot - szolgáltató kegyétől függ...), majd meglátjuk, gyakorlatban milyen hiányosságai lesznek még, s mire lesz ez az egész elég.
Madve (#8):
Én még nem láttam hivatalos információt arról, hogy a WP7-et a W8 váltaná le. Nem is látok benne sok rációt, pont a gépigény miatt, abszolúte nincs szükség a Win8 funkcionalitására egy okostelefonban, minek növelnék meg emiatt feleslegesen az előállítási költségeket? Kompatibilitást (mármint W8 felé) könnyen lehet biztosítani, mivel WP7 alkalmazások egy módosított Silverlight futtatókörnyezeten keresztül érik el a rendszert, ami meg természetéből adódóan managelt...
Narxis (#10):
Gondolom ad absurdum, hogy valakinek a WP7 jobban megfelel, mint az Android. Pedig dolgok jelenlegi állása alapján könnyen lehet, hogy én is inkább azt választanám - persze ez változhat az MS további bénázása és a Motorola esetleges "bezzeggyártóvá" válása függvényében.
sanyicks (#12):
Szerintem ezt minden okostelefon platformról el lehet mondani, átjárás közöttük 0 (persze Android nyíltabb, nagy pirospont, hogy akár itthon is tudok rá alkalmazást írni minden további költség vagy "hekkelés" nélkül. Bár régebben pedzegették, hogy WP7-re is engedélyezik majd a homebrew-t, de erről mostanában nem hallok semmit...) -
Bagoly81 #14 apple szopó
-
Ferrer #13 Lol, majd ha egy Android program megközelíti az olyan iOS appok szintjét, mint a GoodReader, Files vagy az Air Sharing, akkor szóljál :) -
sanyicks #12 akármilyen jó lehet (de nem az) akkor sem vennék ms telefont, mert tudom mi lenne a vége (csak winen indul el, nem kompatibilis semmivel, magához láncolt mindent az ms, megmondja én mit akarok csinálni a telefonommal, stb) -
#11 De van.
Az, hogy te hülye vagy hozzá és életre alkalmatlan vagy nem program hibája. -
#10 #1 #2 #3 #5
Fizetett Micro$oft hirdetők, el lehet húzni innen. -
MR007 #9 Én meg mindent verő Nokia 801-es symbian telót várom. Itt-ott én is sokszor írtam. -
Madve #8 Frissítést lehet hogy kapsz, de akkor is csak egy átmeneti rendszer tulajdonosa vagy. WP7 csak egy tákolmány, ami elővezeti a win 8 kezelőfelületét, és semmi több. A két rendszer alapjaiban különbözik, és nem valószínű, hogy a wp7-es telefonok alá rakott hardver elég lesz a win 8-nak is. Szóval egy átmeneti rendszer boldog tulajdonosa vagy, aminél még a "temetés alatt lévő" symbian is hosszabb jövőre számíthat... -
zpe #7 Én MeeGo-t akarok !
Tudom, már sokszor írtam .) -
Ferrer #6 Androidra eddig még egy épkézláb PDF olvasót se írtak, remélem WP7-tel ez máshogy lesz (van?) :)) -
tomboy013 #5 Annyira Isteníti mindenki az androidot hogy már elvből se vennék olyat =D Remélem befut a WP7 mert egy igazán igényes operációs rendszer ami jelenleg nem a legokosabb de még sokat fejlődhet. A mango is már igen nagy előrelépés a sima szofthoz képest. Amúgy kisedi neked meg annyit hogy nem vagyok sznob és mégis van WP7-es telefonom. Hogy miért? Mert Igényes, egyedi, nagyon gyors, egyszerű és még sokáig kapja a frissítéseket ami mellesleg jó lesz az összes WP7-es telefonra. Az android meg hát.... nem igazán ilyen. -
kisedi #4 A Mango nagy sz*vás lesz. Nincs Jailbreak, csak fizetős alkalmazások, teljesen zárt rendszer. Eredetileg még memóriakártya foglalatot is ellenezte az MS, nehogy könnyen törhető legyen. Sztem akinek pénze van az Samsung Galaxy II-t vesz, akinek sok pénze az WinMO-t Mangóval és petyegtet minden plusz funkcióért. Nagy szívás, mivel sznoboknak való, ezért az Apple telefonoktól rabol majd részesedést. Mire elterjed, addigra ráadásul az android 2x annyit tud majd és 2x biztonságosabb lesz mint most. -
Sequoyah #3 Imádom a WP7-es telefonomat:) Az új verzió után (codename: Mango) már csak el kell rendesen terjednie, hogy minden alkalmazás elérhető legyen erre is, és akkor minőségben mindent üt majd:) -
#2 Nekem is Xperia 1-em volt Win Mobile 6.1-gyel, ami után én is megfogadtam, hogy soha többet, de a WinPhone7 teljesen más, a leghalványabb rokonságot sem mutatja a winmobilelal. Próbáld ki 5 percig, szerelmes leszel:D -
aislado23 #1 Én azt mondtam mindig, hogy windowsos telefont soha nem veszek de a HTC Legendem után még az is vonzóbb mint az android.