Mindig volt, mindig lesz. Tény. Beszélgessünk.
  • Kopiati
    #41
    Nem genetika, neveltetés... Amerikában az afro-amerikaiak nem olyan agresszívek, mint az afrikai társaik, egy genetikai vonal, de más kultúrában nőttek fel, a többi az a szegregáció és hasonló dolgok.


    Balkáni népekben az elmúlt 500 évben hihetetlen feszültség gyűlt fel, az ilyen feszültséget a kommunizmus, szocializmus nagyjából elnyomja, (betömi az éhes szájakat, látszólagos jólét) de amint enyhül a rendszer, felszakadnak a régi sebek és elszabadulnak az indulatok, amiket még így utoljára sem hagytak kitombolni, a beavatkozással, és a szerbek megalázásával (Koszovó létrehozása) létrehoztak egy olyan helyzetet, mint azt tették Magyarországgal Trianonban. A szerbekben emiatt még mindig iszonyatos feszültség van, elvégre a büszkeségüket gázolták porba. A kis nemzetállamok meg elég arrogánsak velük szemben, kölcsönös gyűlöletük nem tudták kiadni, hiába mentett meg sok életet a beavatkozás, de nem tudják a sajátjuknak tekinteni az eredményeket, nem becsülik meg azokat.

    Afrikában meg törzsi kultúrákból lettek pár év alatt fegyveres osztagok, nemzeti identitás, kultúra nélkül, nem véletlen az afrikai háborúsdi brutalitása, ami persze marha jó üzlet a fegyvergyártó országoknak, és a sz@rér-hugyért kitermelt nyersanyagok vásárlóinak.