bvalek#29
Ereszkedj le kérlek a fellegekből a konkrétumok szintjére:
- Szép dolgokat fejlesztenek ki Afganisztán miatt, de akkor sem érnek el vele semmit. Már egy konkrétan megfogalmazott célja sincs a háborúnak, csak erőlködnek. Azt a bizonyos balfaszságot nem majdnem követték el, hanem teljesen. Halnak a katonák, irtják a népet, de nem haladnak előre. Vietnamban 3 millió embert öltek meg értelmetlenül, Irakban már elérték néhány éve az 1 milliót (volt róla SG cikk).
- Milyen amerikai érdekek azonalli és gyors védelmét biztosítja a Németországban állomásozó 52440 amerikai katona? A vörös hadsereg a töredékére csökkent és több ezer km-el messzebb van. Tankoláshoz félúton Irak felé nem kell ekkora kiszolgálószemélyzet. Ezek a bázisok egyébként is iszonyú drágák.
- A Pentagon stratégiái az esetek töbségében nem komplett idióták... kivéve amikor az iraki háborúra kell ürügyet kreálni? Elhiszem nekik, hogy az egész csak egy tévedés volt, mert azóta kiszenvedtek egy status quo-t amit 50 ezer katonával is fenn lehet tartani, több mint 3000 milliárd USD és egy népirtás árán, és nem nyertek rajta semmit. Csak eltávolították azt a diktátort, akit korábban ők segítettek hatalomra Irán ellen.
Ezeken kívül említettem még néhány példát. Ja és nem vagyok amerikaellenes, szerintem is jobb nekünk hogy az angol a világnyelv a német/japán/orosz/kínai helyett, pont ezért bosszantanak ezek az állapotok.
Mellesleg Ron Paul sok hülyeséget mond, de igaza van abban, hogy az USA jelenlegi külpolitikai problémáit a korábbi elbaltázott intervencióinak köszönheti. Az iráni rezsimet közvetve, Hussein-t és bin Laden-t pedig közvetlenül maguknak hozták létre, és most mind visszazúdul a fejükre.