• kaldrecht
    #36
    Ez csak nekünk olyan fura. Facebookon van 3-4 mexikói ismerősöm nem a legzűrösebb részről pl.: Ensenada. Ők rájuk másként hatnak ezek a dolgok. Nekünk a VV és Bariközt után egy szétdarabolt rendőr nagyon felzaklató élmény, de mindenhez hozzá lehet szokni.
    Egy ottani fiatalnak "katona" lenni valamelyik szervezettben igencsak jó perspektíva. És amit ez a cikk is kihagy az pl a LOS ZETAS "legális" pénzmosásra használt szekciójának bemutatása. Elit bankárokat és biztosítási szakemberkéket, több nyelven beszélő kapcsolatépítőket, orosz, izraeli, német mérnököket foglalkoztatnak. Cifkának volt egy cikke itt az SG-n a tengeralattjárókról (mexikóira nem emlékszem, de kolumbiai, brazil biztos volt), amiket a drogkartell építtetett és az USA-ban is számos hídfőállásuk lehet, amibe fekete lóvét nyomják ezerrel.
    A megfélemlítések brutalitása az nem csak abból fakad, hogy bekristályozott srácok darabolják a rendőrt, vagy az ellenséges kartell emberét. Ha fenyegetésnek elég lenne két pofon akkor a legtöbbször megállnának ott, de csak ebből értenek.

    Annyit még plusszba: ez Mexikó! Ez az ország mindig is ilyen erőszakos volt, senkinek ne legyen téveszméi, hogy itt 10-20 év alatt romlottak meg így a dolgok. Ezek az emberek így élnek, Közép és Dél-Amerika a drogra épült eddig is és ezután is erre fog épülni.
    A sok halott az új korlátlan fegyverellátásnak a professzionális szervezésnek és az informatikai fejlődésnek köszönhető. A legfoglalt fegyverek 90%-a amcsi eredetű. Orosz és kínai gyártmány már csak elvétve akad közöttük.
    Szerény mennyiségű lefoglalt fegyver!
    A módszerek barbárok, de ezek az emberek nem hülyék.