Aszexualitás - Betegség vagy életmód?
  • salsoul
    #118
    "semmi problémám nem lenne, ha normálisan foglalkoznak velem, jó a családi környezetem és olyan dolgot találtam volna, ami egy életre meghatározta volna úgymond az életemet..."

    Minő luxusról álmodozol te?
    Alig pár embernek adatik ez meg, s azoknál is inkább visszafelé sül el.

    Ilyen "nem kívánatos" körülményekből jönnek a legnagyobb emberek.

    Ha a munkahelyed tetszik, akkor az jó. Kipuhatolhatod, hogy milyen eredményekkel tudnál hozzájárulni ahhoz, hogy a munkáltatód még jobb eredményeket érjen el, sikeresebb legyen. S ebből aztán kérhetsz részesedést. Optimalizálhatsz valamit stb. Így mehetsz feljebb és feljebb.


    "Julie Logan, a Cass Business School alapítója felfigyelt arra, hogy az üzletemberek körében háromszor gyakrabban fordul elő a diszlexia, mint az átlagembereknél. Sőt sok üzletember egyenesen a hiperaktivitásának tulajdonítja, hogy ilyen sokra vitte.

    Nem vagyok biztos abban, hogy emiatt jobb a teljesítményük. Ez nem egy titkos kód, amelyet csak a diszlexiások értenek. Úgy gondolom, a jelenség oka sokkal inkább az, hogy különbözőségük miatt korán felismerték, jóval kevesebb esélyük van arra, hogy őket válasszák, hogy osztályelsők legyenek, vagy felvegyék őket valamelyik jó hírű egyetemre vagy a Procter and Gamble-höz. Pont azért, mert kilógtak a sorból, nem maradt más választásuk, mint hogy a saját kezükbe vegyék az irányítást.

    És ahogy meghozták ezt a döntést, óhatatlanul szokásukká vált."

    /Seth Godin/