asgh#8
Az android hiába vezet a smartphone piacon, ha a legtöbb okostelefont az Apple adja el.
"Én ha vennék Apple laptopot (a dizájn, a képernyő és az anyagminőség miatt, mert abban tényleg jók) akkor első nap Win7 kerülne rá, mert jó."
Ezzel én is tök így voltam, még 2006-ban vettem egy fehér macbookot, mert olcsón hozzájutottam. Gondoltam majd windowst futtatok rajta, és ha nagyon kell, csak akkor bootolok be macos-be.
Aztán kiderült, hogy osx alatt másfél órával tovább bírja az aksi filmnézés közben, tök egyszerű a szoftverek telepítése, jól kezeli a jelszavakat, kényelmesebb és valahogy nincs vele szopás. Így egy idő után inkább megkerestem az adott windows program osx alternatíváját, hogy ne kelljem a két oprendszer között kapcsolgatni. Nem telt bele 2 hónap és töröltem a windows particiót a gépről, mert egyszerűen nem volt rá szükség.
Ilyenkor szokták mondogatni, hogy de ő .NET-re fejleszt, ahhoz meg windows kell. Ezt készséggel el is tudom fogadni, de ez egy rétegigény, ami pont azért nem érint mindenkit, mert egy adott platformhoz kötött. (Kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy azért nem szeretem a windowst mert nincs rajta X-Code)
A lényeg: a windows csak addig jó, amíg ki nem próbáltál mást. És a kipróbálás alatt nem azt értem, hogy megnyomkodod a mediamartban, hanem napi szinten használod huzamosabb ideig. Azt is elfogadom, ha valaki nem akar kipróbálni mást, mert jó neki, ami van, csak akkor nem elegáns más rendszerekről véleményt formálni.