• asgh
    #46
    A saját példádon keresztül tök jól leírtad mit is értünk "rétegigény" alatt. Attól, hogy Te mindent a PC-den csinálsz még nem fog az egész világ ebbe az irányba haladni.
    A médiaboxok miért olyan népszerűek? Pont azért, mert a feleség, gyerekek, barátnő, nagymama, stb. elboldogulnak egy távirányítóval, de nem fognak naponta kűzdeni a nyamvadt PCs videólejátszókkal, hogy megnézzenek egy filmet. Ott a doboz, benyomják és nézik.
    Egy többtagú családban pedig elve képtelenség elvárni, hogy majd elzavarják az apukát a gép elől, mert a többiek TV-t akarnak nézni.
    Tudomásul kellene venni, hogy az embereknek eltérőek a felhasználói igényeik. Ha nem akarnak videót vágni, java-t programozni, stb. ellenben számít, hogy nagy képernyőről nézzék a műsort a nappaliban, akkor hiába magyarázod, hogy neked a billentyűzet, egér, számítógépasztal a fontos, az ipar a többség igényei felé fog haladni, és nekik sokkal jobb lesz a tábla, ami wifin keresztül streameli a filmet meg a játékot a 100"-os 3D TV-re.
    Ez nem jelenti azt, hogy a Te igényeidet senki sem veszi majd figyelembe, csak ezek az igények már nem fognak a számítástechnika fő sodrába tartozni.
    Ez réggeben is így volt. A 80-as évek elejéig pl. a számítástechnika egyet jelentett a nagy számítóközpontokkal. Volt a nagygép, meg voltak a terminálok. Aztán bejöttek a mikrogépek és ami játékszernek indult, az gyökeresen felforgatta az iparágat. Ettől még nem szűntek meg a számítóközpontok, csak átértékelődött a szerepük és átminősültek rétegterületnek. Na pontosan ugyanez lesz a klasszikus PC-kkel is.