• Wearwolfff
    #44
    "Az emberek már most sem használják az asztali PCket filmnézésre vagy ebook olvasásra, a mobil eszközök a maradék funkciókat fogják átvenni, mint a netezés, kommunikáció, játék. Akinek pedig nincs többre szüksége (és ez a felhasználók döntő többsége) az táblán vagy mobilon felül nem fog PCt venni."

    Hát röhögni fogsz, de mivel nincs tévém, sem hifitornyom, sem dvd lejátszóm, ezért a pc-men csinálok mindent. Van benne egy 3ezer forintos tunerkártya és tök jó. Van egy forgatható irodai székem munkára, és egy kényelmes irodai fotelem filmnézéshez. De ha lenne is tévém, minek vegyek hozzá divx lejátszót? Egy svideo kábel és kész. De egyébként elfordítom a monitort és már ágyból is tudom nézni távirányítóval. Részemről semmi értelme hogy telepakoljam a szobámat hasznavehetetlen elektronikai kütyükkel, amik ráadásul már majdnem mind ugyanazt tudják, mikor az az 1db pc mindenre használható. Mondjuk kellene mellé mondjuk egy Nikon tükörreflexes objektív cserélhetős digitális fényképező. De amíg félmillióba kerül, ez csak egy álom és maradok a filmesnél. Vagy ha az a valaki akinek csak táblája van, hogy ír ki egy zenei CD lemezt magának? Nehogy már olyan sok fogyasztó legyen, aki még soha a büdösben nem pörkölt ki egyetlen egyetlen darab lemezt sem.

    Egyedül egy A4 formátumú táblagépet maximum hordozható pdf olvasónak tudnék elképzelni, vagy digitális képkeretnek. Másra részemről kuka. Boltban próbálgattam párat, a beépített hangszóró élvezhetetlen, szóval kell hozzá egy normális fülhallgató. De eleve is mert a buszon nem illik csak úgy, mert másokat zavar. És nem mindegy milyen füles, mert a sima fülbedugósoktól megfájdul a fülem, meg nincs szűrve, megy a dobhártyába. Egy normális mondjuk philips füles a maga tíz centis szóróival már tűrhető hangerőt produkál. De azzal nem járkálok az utcán. Ráadásul az egész nem bír többet 3-5 óránál. Ennél már egy mp3 lejátszó tovább bírja. De ami A4 méretnél kisebb eleve kuka. És most csak simán fogyasztó voltam.

    Az emberek nagyon nagy többsége nem csak tartalom fogyasztó. Olyan valaki nagyon kevés van, akinek ma van pécéje az ne használná valamilyen tartalom előállításra. Legyen az photoshop képszerkesztés, vagy zeneírás. Hiszen eleve ezért vette. Házi videofelvételek vágása, lemezre írása. Nem lehet függetleníteni a kettőt, mert aki megveszi a táblagépet, hogy ne unatkozzon a hosszú úton, vagy kényelmesebb az ágyon fekve e-könyvet olvasni, vagy mikrofonnal trécselni. De mi van ha tönkremegy a mikrofon, akkor kell egy klaviatúra. Valamikor le kell gépelnie egy levelet, vagy emailt. Attól eltekintve, hogy én szinte mindenre a gépemet használom, más csak egy egy dologra. Bárki bármikor szembe kerülhet egy olyan feladattal amire a tábla nem jó. Ezért mondom, hogy az csak egy kiegészítő. Sosem fogja leváltani a pécét. Legalábbis nem a közeljövőben.

    Az meg hogy az xbox elsősorban fogyasztóknak szól egy dolog. De nem nevezhető a szétválás mintapéldájának, mert az azt takarná, hogy azoknak akiknek pcje van, nincs szüksége boxra, mert a tartalom előállító gépe ugyanúgy alkalmas fogyasztásra is. De nem erről van szó. Rengeteg olyan játék szoftwer van, amit csak boxra találsz meg. PC változat nincs belőle, mert rád erőltetik, hogy megvedd, például egyes egyedül a Tekkenért. De élvezettel fps játékokat konzolon gyakorlatilag lehetetlen játszani, több gombot kell használni, mint amennyi a padon van.