• asgh
    #43
    Pont arról beszéltem, hogy eddig a tartalomfogyasztók ugyanolyan gépeket használtak (windows PC), mint a tartalomgyártók, holott teljesen eltérőek az igényeik. Az XBOX pont arra példa, hogy a játékiparban már szétvált a gyártás és a fogyasztás. Ugyanez zajlik most más területeken.

    Ahogy Wearfolfff írta:

    "photoshop, 3d modellezés, video-hang felvétel-vágás, midi zeneszerkesztés, felirat fordítás-szerkesztés, html,php,mysql,MEL, rengeteg gépelés, excel."

    Ezek mind tartalomgyártó funkciók, amiket a felhasználók csak kis része használ.
    Videokameráról is lehet filmet nézni, de nagyságrendekkel több embernek van dvd lejátszója, mint videokamerája és a dvd lejátszó sokkan alkalmasabb, olcsóbb, kényelmesebb lejátszásra, mint a kamera. Tehát a táblákat a gyártófunkciók hiánya miatt kritizálni olyan, mintha azt kérnénk számon a dvd lejátszón, hogy nincs rajta optika, miközben lazán elmennénk azon tény mellett, hogy videokameráról mozifilmet nézni agyrém.
    Ugyanez van a PCkkel is. Az emberek már most sem használják az asztali PCket filmnézésre vagy ebook olvasásra, a mobil eszközök a maradék funkciókat fogják átvenni, mint a netezés, kommunikáció, játék. Akinek pedig nincs többre szüksége (és ez a felhasználók döntő többsége) az táblán vagy mobilon felül nem fog PCt venni.

    A Microsoftnak is azzal kell tehát szembesülnie, hogy a felhasználók tömegei lassan de biztosan maguk mögött fogják hagyni a PCket a mobil megoldások kedvéért. Akik megmaradnak a PCknél, azok tartalmat fognak gyártani, aminek szintén megvan a piaca, de az erősen be fog szűkülni a mostanihoz képest. Na ezért parázik most az MS, hogy jelentéktelen marad a mobil piacon és ezért igyekeznek a windows vonalat átmenteni a PC egyeduralkodása utáni időkre.