• kvp
    #40
    "Szó mi szó, a desktop konfigurációkat még vagy száz, meg merem kockáztatni kétszáz évig nem fogják tudni kiváltani semmivel."

    Mondok egyet: Augmented reality. A szamitogepes kornyezetet az ember maga korul latja, mivel kozvetlenul a szemuvegere vagy latoidegere kerul a kep. Beviteli modszernek pedig hasznalhato egy virtualis kornyezet, tehat barmilyen beviteli eszkoz megjelenitheto, ami valojaban nincs ott csak a felhasznalo erzi. Klasszikus peldaja ennek a startrek holodeck-je, de fizikai feedback es holgramok nelkul mar ma is letezik, foleg a pilotak hasznaljak a hud megjelenitesere. Igy a katona a fejevel/szemevel tud celozni. A beviteler a ruhaba epitett force feedback motion capture kornyezet felelhet, ami lehetove teszi, hogy a szamitogep valos idoben digitalizalja a mozdulatainkat. Ennek kenyelmesebb valtoztata a kinect, mivel nem kell hozza specialis ruhat hordani.

    A fentiek is megmutatjak, hogy konnyen elofordulhat, hogy a szemelyi szamitogep egy olyan kigeszito lesz amit az ember folyamatosan magan visel es folyamatosan hasznal, igy nem csak 24 oraban online lehet, de 24 oraban latja a sajat pc-je hud-jat. Munkahoz ez ugyanannyira, ha nem jobban alkalmas mint a mostani desktop rendszerek.

    Ha pedig valaki le akar ulni egy pc ele, akkor leul egy asztalhoz es megjelenik neki a regi pc-s kornyezet, meg virtualis eger is kerulhet (virtualisan) a fizikai keze ala.