• Wearwolfff
    #39
    Való igaz amit mondasz. A fejlődés gyors ütemben zajlik. A vas változik. Kiegészítők jönnek mennek. De az alap mindig ugyanaz. Billentyűzet, egér, monitor, ház, különféle kártyák. És ez így jó, a személyre szabhatóság elvéből kiindulva. Megnézném mikor jut el odáig a táblagép, hogy van benne tévétuner, legalább 2 usb port (egér, bill) ha épp játszanál vele, vagy épp nyomtatónak. Hálózati kártya. Ipari környezetben a táblákról nyomtatókra wifin küldése nem megoldás, mert megnövekszik az adatlopások kockázata. Az sem mindegy egy ilyen tábla mennyi ideig bírja szuflával töltés nélkül. Felhasználhatóságot tekintve a táblák nem többek egy egyszerű ekönyv olvasóknál vagy digitális fényképkeretnél, filmlejátszóknál, megfűszerezve pár parasztvakító nehezen kezelhető ficsörrel. A vonaton ülve játszani sem nagyon alkalmas. Akkor már inkább psp. Felhasználhatóságot tekintve egy laptop bölcsebb megoldás lehet, de a teljesítmény itt is behatárolt.

    Nem azt mondtam, hogy 640kb elegendő, hanem azt, hogy 10-30 gb egy oprendszernek túl sok. Táblákba feleslegesek a desktop funkciók, és vica versa. Egy táblába 100-300mb-os alaprendszer plusz programok bőségesen elegendőek. Lásd xbox. Opcionálisan telepíthetők legyenek, de ha nem kell, akkor nem kell a bitfogó. Már a winxp-ben is rengeteg felesleges dolog, meg service volt, amit alapból kilő az ember, mert csak zabálja a memóriát.

    Nem vagyok híres szakember, de sok dologban járatos vagyok, és amiket napi szinten végzek. Legyen az photoshop, 3d modellezés, video-hang felvétel-vágás, midi zeneszerkesztés, felirat fordítás-szerkesztés, html,php,mysql,MEL, rengeteg gépelés, excel. Amíg egy táblagép nem tudja hozni ezeket a funkciókat, addig mindörökre csak egy kiegészítő lesz. Amire a nagy többségnek, semmi, de semmi szüksége nincs, mert a mobilja is tudja ugyanezeket androiddal. vonaton meg inkább papírkönyvet olvasok, hogy ne hülyüljek el teljesen.

    Aki akarja vegye. Fogyasztói szinten talán megfelel valamennyire, de felhasználói szinten esélye sincs. Nekem még vagy 50-100 évig biztosan nem lesz rá szükségem. Max egy photoshopra, painterre optimalizált táblamonitorra lehet szükségem a jövőben.