• Wearwolfff
    #31
    Felhasználói élménynek a teljeskörű használhatóságot vettem alapul. Tollal nem lehet akármilyen táblapécére rajzolgatni. Mármint lehet, de nem mindegy a tábla nyomás érzékenysége. Folyóírást talán bevesz, valamennyire festeni is tudsz vele, de összességében ez a funkciója trágyalé. legalábbis egy 100-400ezer forintosnak biztosan. Ezért is hoztam fel összehasonlításnak a wacom cintiq táblamonitorát, de ez még mindig csak monitor. Hol van még alóla a vas. Ha aláteszik, hogy hordozható táblagépet csináljanak belőle, az ára megugrik majd egy millióra, de vastagabb lett, nehezebb, ergo használhatatlanabb. Azért azt is megnézném, hogy fut el egy táblagépen a crisis2. És milyen felhasználói élményt produkál vele mondjuk egy 20*30 centi megjelenítő.

    mint mondottam, jelen pillanatban nem más, mint egy kényelmi megjelenítő illetve beviteli eszköz, ami arra jó, hogy a hosszú vonat, meg egyéb utakon olvasgass valamit, vagy átnézd a munkapapírjaidat. Vagy főzés közben tudod nézni a digitális szakácskönyvet. Megnézz egy filmet, zenét hallgass, akármit. De gépelésre alkalmatlan, ahogy játékra is egy olyan tábla, amin nincsen csak be kikapcsoló gomb, mert az olcsó táblagépeken a touch rendszerint tönkremegy, de persze azért a garancia lejárta után egy hónappal várhatóan. akinek előbb, annak szerencséje volt.

    De ha a másik oldalát nézzük, ugyanezeket a funkciókat ma már tudja egy "okos" telefon is, vagy egy psp-n is lehet pdf könyvet olvasni, tehát minek vegyek egy táblagépet ugyanazokért a funkciókért, illetve kevesebb funkcióért. Szóval a táblapécék kora még jóval odébb van.

    Itt a legfőbb probléma azon van, hogy miért erőltetik desktop gépre a mobil rendszert. Vagy legalább tennék opensourcre az ablakkezelőt, záros határidőn belül több ablakkezelő is napvilágot láthatna, mint linuxnál, a KDE, Gnome, IceWM, Windowmaker, xforce és sorolhatnám. Árulják a motort, ami meg felette van legyen teljeskörűen testreszabható, akár egy belső egyedi scriptnyelvvel, mint amilyen példának okáért a Maya MEL nyelve. Na akkor jönne el a kánaán.