• Wearwolfff
    #29
    Véleményem szerint egy tábla pc még vagy ötven évig nem fogja tudni hozni azt a felhasználói élményt amit elvárnánk tőle. Jelen pillanatban egy táblaPC nem más, mint egy hordozható megjelenítő. Arra jó, hogy az öledbe tudod venni, és olvasgatsz rajta, vagy netezel. Esetleg megnézel egy filmet, zenét hallgatsz aztán slusz. A multitouch billentyűzet nem áll kézre, nem lehet rajta gyorsgépelni. Megnézném, hogy dolgozik valaki rajta photoshoppal, vagy indesignal. Ha létezik is ilyen minőségű táblamonitor, amihez legközelebb talán a wacom cintiq áll a maga 6-700ezer forintos árával, ehhez még mindig kell egy hardware. Memória, merevlemez, mpeg4 chip, meg ki tudja még mi. Ezek után a súlya megint ott lesz, mint egy ősrégi 10 centi vastag táblagépé a maga öt kilójával, és akkor itt veszített a felhasználhatósági értékéből.

    Szó mi szó, a desktop konfigurációkat még vagy száz, meg merem kockáztatni kétszáz évig nem fogják tudni kiváltani semmivel. És eleinte amíg ennyibe kerül egy 17 colos érintőképernyős monitor, szemben a 24 colos simával, mindenki a simát fogja venni. Az hogy meg, hogy kizárólag erre fókuszáljon egy oprendszer, jelen pillanatban még túlságosan korai, és felesleges tárhelypazarlás. Az emberek túlnyomó többségének nincs szüksége a mobil funkciókra. Benne lehet a telepítőkészletben mint opció, de hogy feleslegesen felpakolja mindkettőt, értelmetlen. Csupán talán annyi, hogy nem hal be a piac, mert venned kell még 8giga ramot, és még egy másik merevlemezt, mert amit most használsz bajosan particionálod át, hogy ráférjen.

    A metros panelesítés jó ötletnek tűnik lehetnek használható fukciók benne, de az aeroba is ott a felhasználhatóság, a kettőből kelene valami újat gyúrni, de legyen meg a teljes testre szabhatóság, vagy legalább a választás lehetősége.