• Magiszter
    #61
    Mikor melóhelyen bevittem a Win7-es laptopomat anno megjelenés után és megmutatta ma rendszergazdának oda-meg-vissza volt érte hogy pfú ez mi mindent tud. Annyira hogy fél évre rá lecseréltük az összes gépet bent (60+) és Win7-el telepítetteket vásároltunk kizárólag. Az XP-n edződött egységsugarú felhasználók is kb 2 hét alatt megszokták és elismerték hogy 10x jobb az XP-nél. Könnyebb használni, gyorsabb, stabilabb és persze még a szemnek is jó az Aero.

    A Ribbon (gibbon :D ) dolog meg szerintem tök hasznos dolog. Anno Office 2007-nél ugyan eltartott vagy egy hónapig míg megszoktam, de most már ha fizetnének se tennék vissza 2003-at. Persze az óta már váltottam 2010-re, cégnél szintén, amit kijött. Azt is imádják a userek. Persze voltak akik nyavajogtak hogy nem találják ezt ("ott van kiböki a szemed!"), vagy azt, de miután írtam nekik egy 2 oldalas körlevelet hogy hogy kell nekikezdeni úgy tűnik hogy gyorsabban is dolgoznak.

    Szóval aki fanatikus XP rajongó annak elmondom hogy most egy Netbook-ról írok amin Win7 Home Premium van (OEM) angol és semmi lóvéért nem tennék fel mást. Egyszer próbáltam linux-ot (megnézni hogy mit fejlődtek az elmúlt évben), de maradok a Win7-nél egy darabig még az tuti. Ebben még azt bírom hogy mindenféle buhera nélkül ha felteszem minden hardvert felismer. Kb 20 perc alatt fent van az egész rendszer driverekkel.

    Aki pedig szereti újrarakni a gépet havonta annak egy tipp:
    Újratelepíted, felraksz rá minden alap szokásos programot amit használsz, majd az Acronis True Image 2010-et (van már 2011 is ami jobb). Azzal lemented a rendszert egy képfájlba és onnan bármikor vissza tudod húzni 15 perc alatt azt az állapotot ami volt. Sőt ha nem bootol a gép akkor is meg tudod csinálni (pendrive-ról is akár). Ha én nagyon elbarmolom a rendszert (szokásom telerakni minden szarral :D) akkor 3 kattintásból visszatérhetek 15 perc alatt az origi állapotba.

    Helyigényről pár szóban: 25 gigás partíción van a win7-em + office 2010 (origi mind) és ha felteszek mindent meg felmegy az összes frissítés akkor marad ilyen 5-7 giga szabad helyem. Igaz netbook-ot csak netre, filmre, meg pár általános dologra használok. Asztalin a 250 gigás windwosos vinyó is be szokott telni :D (50 gigás tömörítetlen 1080p-s avi filmekkel hamar megy az :P )