Továbbfejlesztett Explorert kap a Windows 8
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Reménykedj csak, engem úgyis elõbb vesznek föl 😛
Trollkodással pedig nem foglalkozom. Ha Microsoft reklámember lennék annak én örülnék a legjobban. Ami pénzt azok leakasztanak.... Lehet küldök egy önéletrajzot és a fórum ScreenShoot-ját 😄
-Elvbõl szidod valamiért (nem is próbáltad, vagy csak hogy bebizonyítsd magadnak is, hogy tényleg szar, nem kitapasztalgatva az elõnyeit)
-Gyengébb gépen tesztelted, ami nem elegendõ az optimális mûködéséhez (van ilyen rokonom, aki ez miatt vonta le a következtetést, hogy szar, amíg nem látta nálam meg másnál a rendszert).
-Hülye vagy hozzá, nem tudtad kezelni, megszokni, illetve esetleges probléma esetén segítséget kérni/megoldani.
Írjál részleteket, hogy szerinted miért szar, mert eddig csak sajnálni tudunk, hogy ilyen lökött vagy, komolyan venni nem. Remélem másokat nem vezetsz félre a hülyeségeiddel.
De ettõl függetlenül (Y)
A Ribbon (gibbon 😄 ) dolog meg szerintem tök hasznos dolog. Anno Office 2007-nél ugyan eltartott vagy egy hónapig míg megszoktam, de most már ha fizetnének se tennék vissza 2003-at. Persze az óta már váltottam 2010-re, cégnél szintén, amit kijött. Azt is imádják a userek. Persze voltak akik nyavajogtak hogy nem találják ezt ("ott van kiböki a szemed!"), vagy azt, de miután írtam nekik egy 2 oldalas körlevelet hogy hogy kell nekikezdeni úgy tûnik hogy gyorsabban is dolgoznak.
Szóval aki fanatikus XP rajongó annak elmondom hogy most egy Netbook-ról írok amin Win7 Home Premium van (OEM) angol és semmi lóvéért nem tennék fel mást. Egyszer próbáltam linux-ot (megnézni hogy mit fejlõdtek az elmúlt évben), de maradok a Win7-nél egy darabig még az tuti. Ebben még azt bírom hogy mindenféle buhera nélkül ha felteszem minden hardvert felismer. Kb 20 perc alatt fent van az egész rendszer driverekkel.
Aki pedig szereti újrarakni a gépet havonta annak egy tipp:
Újratelepíted, felraksz rá minden alap szokásos programot amit használsz, majd az Acronis True Image 2010-et (van már 2011 is ami jobb). Azzal lemented a rendszert egy képfájlba és onnan bármikor vissza tudod húzni 15 perc alatt azt az állapotot ami volt. Sõt ha nem bootol a gép akkor is meg tudod csinálni (pendrive-ról is akár). Ha én nagyon elbarmolom a rendszert (szokásom telerakni minden szarral 😄) akkor 3 kattintásból visszatérhetek 15 perc alatt az origi állapotba.
Helyigényrõl pár szóban: 25 gigás partíción van a win7-em + office 2010 (origi mind) és ha felteszek mindent meg felmegy az összes frissítés akkor marad ilyen 5-7 giga szabad helyem. Igaz netbook-ot csak netre, filmre, meg pár általános dologra használok. Asztalin a 250 gigás windwosos vinyó is be szokott telni 😄 (50 gigás tömörítetlen 1080p-s avi filmekkel hamar megy az 😛 )
Nem ismerek olyat, aki olyan hülye lenne, hogy a Windows 7 -et visszacserélné XP-re, pedig van teljesen kezdõtõl (aki programot se tud telepíteni) rendszergazákig, programozókig ismerõsöm. Windows 7 ezerszer jobb az XP-nél, mind gyorsaság, stabilitás, megbízhatóság, szolgáltatások, dizájn és kezelhetõség terén is.
Persze azt használsz amit akarsz, de csak magaddal b*szol ki.
Nekem egyébként egy 1 és háromnegyed éves win7-van idõközben sp1-re frissítve, semmit sem lassult(annál mint amilyen volt 😄), nincs vele különösebb probléma... csak a winnél szokásosak (szar hálózat, idegesítõ semmitmondó hibaüzenetek ha valami van, fos windows installer, dll hell, meg úgy egészben az idegesítõ windows mûködés, stb.)
És nem használok ilyen "csodaprogramokat".
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én 1 hónapja raktam újra a Win7 -et, mert már elég lomha volt, és csinált érdekes dolgokat, és nem segített rajta akármennyi tisztítót meg töredezettségmentesítést és vírus/spyware írtást csináltam rajta. Frissítések voltak, de SP1 -et nem tudtam rárakni, mert nem volt helyem a C-n (34 gigás partíciót megzabálta, pedig mindent máshova tettem ill. töröltem amit lehetett). Most 1 hónapja a legfrissebbet tettem fel (sp1-el), kíváncsi leszek.
Hosszabb távon az nem kérdéses viszont, hogy a Win7 elég sokat fejlõdött így stabilitás és megbízhatóság terén, remélem folytatják ezt a tendenciát a 8-ban.
LZ forever
Referálva #41-re: elég szûk látókörû nézet, hogy akik Explorert használnak, azok lassabban kezelnek fileokat, mint akik TC-t használnak. Persze, van pár jó funkciója, mint pl a mass rename, de azokra speciel nem volt szükségem az elmúlt években, szóval köszönöm szépen, azt a napi 2-3 másolást és törlést el tudom végezni explorerben is.
Kinezetre en a fuggoleges ribbon-okat kedvelem, tehat van egy vizszintes csik, ami csoportokat tartalmazza, erre kattintva fuggolegesen elojonnek a lehetosegek, szepen egymas alatt. A context menu pedig ezekbol tartalmazza az eppen kijelolt elemhez hasznalhato lehetosegeket. Telefonokon pedig nem kell a vizszintes csik, csak context menu...
Egyébként kis szorgalommal ki-ki olyan intézõt/explorert kovácsolhat magának win alatt is amilyet csak akar, nem kötelezõ még az MS-t sem követni ebben.
Az nem úgy volt...
OMFG!<#ijedt>#ijedt> Ha egy kicsit jobban értesz hozzá, a Windowst megfelelõ karbantartás mellett nem kell újra rakni. Használhatsz rendszer karbantartó programokat (CCleaner, Advanced System Care, RevoUninstaller), de kézzel is szanálhatod a lomot, emellett kéthetente lefuttatott kártevõvadászat és (ha szükséges) irtás, töredezettség-mentesítés, és olyan a Windows, mint újkorában.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Gyakorlatilag a win95 óta csak foltozzák, jobb esetben kiremelnek belõle sorokat, de az alap nem nagyon változott! Ez van viszont 2 évente el lehet adni új néven és sok pénzért 😊
Dizájnal szerintem semmi baj nincs a Microsoftnál, nem túl csicsás, az Aero sincs túlzásba véve szerintem (viszont jobban átláthatóbbá teszi az ablakokat, stb.), nem néz ki rosszul. OSX is jól néz ki, de én valahogy nem vágyok rá. Dizájnban abszolut a Linux a nyerõ, mert az legalább olyanná alakítható, amilyenné csak szeretnéd (jelen pillanatban én is Debian + gnome + compiz), bár sok dolog hiányzik, amit megszoktam windowsból (pl. a tálcán az egymás mellé - pontosabban nálam alá, mert oldalt van a tálca - csoportosítás, leszögezés.
Gyorsaságban és stabilitásban remélhetõleg javíthatni fognak, olyan mint az OSX persze nem lesz. Viszont egy "picit" több hardvert támogat, és több lehetõséget ad, többek között arra, hogy olcsóbban állítsd össze a gépedet. Egyébként ha egy kicsit jobban értesz hozzá, a Windows is elég stabil rendszer, idõnként persze újra kell rakni.
Hogy azért a cikkhez is szóljak, így elsõre nem tûnik túl jó ötletnek ez a ribbon (mármint Explorerben, általában csak 1-2 mûveletet végez az ember a fájlokon, ehhez felesleges a teljes funkcionalitást kipakolni elénk; Office-ban/Paintben<#idiota>#idiota> viszont hamar megszerettem), s különösen viccesnek hat a Wide-os monitorokról szóló statisztika mellett... Viszont szerencsére lehet majd minimalizálni, s ami a fõbb, hogy végre megint lehet majd testreszabni. Egyébként ezt az "iso és VHD támogatást kap az explorer"-dolgot nem sütötték el már 7-ben is? Utóbbiból úgy rémlik, nem lett semmi, de nekem megjelenik explorerben egy "Burn" gomb, ha egy iso fájl van kijelölve...
/*WTF?!*/
Viszont ami miatt méginkább elõnyös, hogy a szalag könnyen beállítható, hogy automatikusan lecsukja vagy mindig ottlegyen (két katt a tab feliratra), és ha éppen formázni kell például, vagy bármi mást, akkor sokkal hamarabb el lehet érni a beállításokat, nem kell mindig lenyitni a menüt, hanem ott vannak a szalagon, jól csoportosítva.
Nagyonis okos emberek találták ki, ha rossznak (vagy legalábbis rosszabbnak) találjátok, nem a fejlesztõkben van a hiba... (nagy avlószínûséggel nem volt kedvetek megszokni az újat, mikor a régiben már tudjátok mi hol van). Eleinte én is bajlódtam vele.
Az új explorerre kíváncsi leszek, nem bánnám mondjuk ha testreszabható lenne. A fél szalagot a kivágás, másolás, törlés meg beillesztés foglalja el, amire nekem aztán biztos nem lesz szükségem, mert billentyûparancsokkal csinálom, ellenben nézetváltás, hogy kiírja a kiterjesztéseket vagy ne, elrejtse a rejtetteket, nem bánnám, ha nem a beállításokban kellene kikeresnem a sok közül, bár már ott is pillek alatt megtalálom.
Én üdvözlöm a fenti fejlesztést. Sokáig TC-t használtam, de aztán amikor Win 7-re váltottam, akkor nem tettem vissza, azóta Explorert használok, és nem érzem kevésbé hatékonynak. Szóval számomra a ribbon megoldás tetszetõs."
Pf, ha rajtunk állna palatáblás korszak köszöntene ... mondja ezt az, aki TC helyett Explorert használ? 😊 Kicsit ellenmondásos ez a sztori 😊
Sokszor csak nézem és magamban kuncogok ahogy a júzerek az Explorerben próbálnak hatékonyan fájlokkal dolgozni ... az MS sohasem fog olyan Explorert csinálni amivel akár 80%-ban is elérheti a TC felhasználói sebességét és képességeit.
Persze biztosan akadnak olyanok, akik mindkettõben egyformán lassan tudnak dolgozni 😊
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Soha nem fogjak ezek a nagyokosok elerni a Mac OS szintjet.....se designben,se gyorsaasagban,se tudasban,se biztonsagban,semmiben!!
Mert az egessz Microsoft egy nagy halom "szar"
Mar elnezest a csuf szavarkert de ezt nem lehet mas jelzovel leirni!!
Én üdvözlöm a fenti fejlesztést. Sokáig TC-t használtam, de aztán amikor Win 7-re váltottam, akkor nem tettem vissza, azóta Explorert használok, és nem érzem kevésbé hatékonynak. Szóval számomra a ribbon megoldás tetszetõs.
Továbbá ha már felhozták az Office-ot: amióta otthon kipróbáltam a 2007/2010 vonalat, azóta sírok, hogy a munkahelyemen 2003-at kell használnom (ahol amúgy már kezdenek kihullani a nem widescreen monitorok, csak hogy referáljak #34-re). Aki meg az OpenOffice vonalat hozza fel, annak bizonyára a legbonyolultabb táblázatkezelõi probléma egy bevásárlólista magasságában lehet (mondom úgy, hogy amúgy otthon Libre Officeot használok, de otthon a bevásárlólistánál bonyolultabb dolgot nem is kell megoldanom).
Annak idején végignéztem egy videót ahol beszéltek a szalagmenü fejlesztésérõl. Az volt a koncepció, hogy azokat a parancsokat amelyek eddig el voltak ásva a sokadik almenübe (és emiatt sokan nem is tudták, hogy van, nem keresték, nem használták, lásd grafikon) azt átcsoportosítva úgymond felszínre hozzák, jobban elérhetõvé tegyék a szalagmenün. Régebbi megoldással is lehetett kipakolni 150 eszköztárat, csak akkor meg erõsen lecsökkent a munkafelület. Ezért a szalagon dinamikusan változnak a tabok, pl rákattintasz egy képre egy dokumentumban akkor elõjön a képeszközök tab, ha befejezed a képpel való munkát, eltûnik, kvázi a rendszer próbálja csak azokat az eszköztárakat eléd tenni, amelyre az adott esetben szükség van, a többit nem, ezáltal helyet meg kattintgatást spórol. Ez lenne benne az innováció szerintem. Nem hülyeség ez a ribbon dolog, persze biztos van mit rajta még reszelni.
Kb. ezzel a blogpost-tal értek egyet:
http://seldo.tumblr.com/post/9549775746/this-is-genuinely-microsofts-idea-of-a
A lényeg:
Ha a Microsoft saját statisztikái szerint is a menubart használják a legritkábban az emberek, akkor mi a jó életért növelik meg a méretét és pakolják teli funkciókkal?
Az egész mögött azt érzem, hogy a Microsoft marketingesei elõírták, hogy az új oprendszerben feltétlenül ki kell állni valami gyökeresen új elemmel, amit ez egyszer nem másoktól nyúlnak, a design team meg összeizzadt valamit és gyorsan gyártottak hozzá statisztikákat, hogy a felhasználóknak miért lesz jó.
"Az új kezelõfelület a Microsoft Office csomagból jól ismert ribbonokra épül"
Ez így konkrétan ellentmondás. Ha függõlegesen foglal el 100 pixelt egy control bar, az fele területet foglalná el a munkaterületbõl mintha vízszintesen foglalna el 100 pixelt. A ribbonos megoldásban pont a helypazarlása az egyik, ami borzasztó. A másik az, hogy a (szerintük) ritkábban használt funkciók elõcsalogatása tökön szúrással ér fel.
Múltkor voltam egy ilyen új CAD-t bemutató "konferencián" ahol a fickó kivetítve mutatta mit tud a progi. Profi volt a tag, meg gyors, de még így is 2x annyit hibázott és 2x annyi idõbe telt neki egy rajzot összehozni, mint parancsokkal.
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
Jobbat tudok. Használjon mindenki Gnome-ot meg KDE-t. Kérdés megoldva. :-)
Pl a 2007-es Office csomagok direkte úgy vannak kitalálva, hogy pont az a 3-4 fontosabb program elem ne legyen együtt (amit a többség használna, Word, Excel, PowerP, Outlook) az olcsóbb csomagokban. Mondjuk ez a 2010-es kiadásnál már javult, mert a második csomagba, a Home and Businessbe belekerültek, de ennek ára ugyanabba a magasságba szökött, mint amibe a hasonló tartalmú 2007-es került (dobozos ~ 90eFt).
Még a Home and Student kb 30eFt-os ára is csak a dobozosért éri meg, mert azt legalább 3 gépre rá lehet tenni ellentétben a kb 26eFt-os OEM-el. Na persze kinek mit jelent a megéri, mert a 30eFt sem kevés.
Bullshit, ha ezt akarták volna akkor nem ribbont csinálnak. A ribbon alapból sok helyet foglal, így ez a koncepció a 1366x768 felbontásnál már bukó. Nagy felbontáson meg felesleges ennyire ezen takarékoskodni / erõlködni, hogy minél kisebb ribbon menüt csináljunk.
Remélem be lehet majd zárni az egészet, mert egyébként jó dolog, csak nem minden esetben optimális.
https://twitter.com/foodlfg
ENNYI