• Tetsuo
    #20
    A japan es a kinai kultura jobban elter, mint a japan pl. a magyartol.
    Valoszinuleg fingod sincs a tobbgeneracios komcsi agymosasrol, ami sokszazmillionyi emberen ment keresztul, "megha" voltal mondjuk Japanban is... ;)
    Kinaban a sunyisagot igenis beleneveltek az emberek tobbsegebe, persze Kina oriasi es sok nep alkotja, de alapvetoen a polgarosodott kinaiak erosen uniformizaltak es bizony ok jonnek Europaba es ok hasznaljak az internetet...
    Igen, van kozottuk sok (talan egyre tobb), akinek nem tetszik a rendszer es valamit probal tenni, de buntetes var ra. Nem akarom meg egyszer leiirni.

    A kinai viselkedesben NINCS benne a busido, a szamurajszellem. A kinai viselkedesben nincs benne sok mas sem, mint a japanban, viszont benne van a korrupcio eleg erosen.
    Del-Koreat sem hozhatod fel hasonlatkent, mert bar bizonyos szempontokbol a ket kultura kozott van, a kommunizmus nemzet es identitasrombolo hatasat nem lehet kitorolni vagy semlegesiteni pl. felhokarcolok epitesevel.
    Millionyi csalad elte a kis rizskapalo eletet falvakban, majd komcsi telepitesek hatasara betongettokba kerult, hagyomanyaikat uldoztek annyira, hogy most mar egy dilettans europai orientalista tobbet tud a tortenelmukrol es mindenfajta kulturajukrol, mint az ujabb generaciok.