• Komolytalan
    #38
    A levegőnél nehezebb tárgyak meg nem tudnak repülni.

    A mondatodból kitűnik, hogy soha az életben még közelében sem voltál eBook olvasónak. A dolog ott kezdődik, hogy az ebookoknak jellemzően nincs méretük. Ha betűméretet állítasz - áttördeli. Ha elforgatod - áttördeli. Ennyi.

    EInken könyvet olvasni simán jobb mint papíron. Kindle 3 pl 241g, vagyis talán még könnyebb is mint egy átlagos könyv. Viszont egy kézzel kényelmesen tudod fogni és lapozni is, ami egy átlagos könyvre nem igaz (főleg a lapozás kín). Ugyanúgy kell hozzá fény mint a papírhoz, ugyanúgy nem zavarja a napfény mint a papírt. Gyakorlatilag egy matt műanyag lapon jelenik meg a szöveg.

    A helyigénye kisebb mint egy átlagos könyvé. Ha egy könyv vége felé jársz, rátöltöd a következő könyvet, és nem lesz tőle se nagyobb, se nehezebb. Ha elutazol 2 hétre nyaralni, akkor rátöltesz 5-10 könyvet, és nem kell +1 táskát vinned.

    Azt se felejtsük el, hogy az ebookok hypertextek, nem pedig statikus szövegek. Vagyis magyarázat nem foglal helyet az adott oldalon, ha akarod odaugrasz, ha akarod nem, ha odaugrottál akkor normális méretű betűmérettel tudod olvasni, stb.

    Ezenkívül a Kindle pl fel tudja olvasni az angol nyelvű szöveget, beépített - de cserélhető - szótárral rendelkezik.