• Molnibalage
    #19
    Annyira balfaszok vagyok. Képelenek vagyok elszakadni anyagias hasonlatoktól. Ha magadnak másolsz valamit, attól senki sem kapja meg vagy élvezi a szellemi terméket. Ha lemásolod és elküldöd 100 ezer embernek, akkor meg igen.

    Tényleg olyan nehéz megérteni a szellemi termék fogalmát? A mérnök által tervezett valami annak, aki nem érti, csak egy betű és vonalhalom. Mégis, ha valaki ellop egy tervet és sajátként adja el, akkor az minden, csak nem saját szellemi terméked árúsítása.

    Semmiben sem különbözik attól, hogy betörök hozzád és lopott cuccaidat eladom. Az egyeteln difi, hogy a fényképezőgépedet nem tudom lemásolni és többször eladni.

    Az ilyen balfaszoktól megyek a falnak. Az meg lózung duma, hoy csinálj jót és megveszik. Lófaszt. Emberek olyan progikat warezolnak le, amiket egy pizza áráért meg lehet vennni. Minden másre elbasszák a pénzt, de a szoftver inkább lewarezolja. Igen és is töltöttem le, csak én nem mondom pfoátlanul, hogy ez jó. Mióta dolgozom, azóta gyak. semmit sem warzeolok.