• Magiszter
    #14
    Pedig ez megy mindenhol.
    Ha egy másolatról(b) készült másolat(c) másolatát(d) másolom(e) tovább akkor is ugyanúgy lopok mintha az eredetit(a) fognám és venném ki az író/programozó/terinéni kezéből. Legalább is ezt sulykolják az emberekbe. És sokan elhiszik hogy klónozni egy adatot ugyanolyan bűn mint eltulajdonítani egy kocsit/házat/piros topánkát. Holott az első esetbe a kitalálónak ott marad a kezébe, nem kell újra megalkotni, míg a másodikban újra létre kell hoznia azt amit már egyszer elkészített. Az elsőnél csak "Copy-Paste" a másodiknál megint teljes idő/anyagiak ráfordítása árán lehet csak reprodukálni az ellopott példányt.
    Szóval egy adatot másolni nem egyenlő a lopással. Csak klónozol.
    És nem, ha velem megtörténne nem sírnék-rínék és panaszolnám teli a sajtót, az ügyvédi kamarát, mert ez van. Ezzel kell számolni, és olyan programot/művet kell írni amire az ember szívesen áldoz pénzt. Ha valami jó az emberek 90%-a fizet érte, hiába van meg neki egy lopott verzió. Az eredeti mellé csomagolok olyan extrákat amit csak eredeti példányt vásárló kap meg. Egy szép borító, plusz funkciók...stb.

    De ez a másolás = lopás téma még 3 csillió a 99 köbtrillión alkalommal fel fog merülni mert a jogvédők ezt injektálják az emberek elméjébe, hiszen ők abból élnek, hogy leszedik a sápot.
    Jaj mit csinálnának a pékek ha tudnák hogy én 3 éve itthon sütök kenyeret!!!