• Caro
    Emberek! Az egymás aprítása és földbedöngölése helyett mi lenne ha most megállnátok egy pillanatra, és elgondolkodnátok hogy mi is zajlik itt.
    Most nem arról van szó, hogy az Apple termékei jók-e vagy nem.
    Az a kérdés, hogy el akarjátok-e fogadni, hogy egy olyan világban élünk, ahol lehet valakit dollármilliókra perelni azért, mert egy hasonló külsejű terméket készített? Ez szerintetek normális?
    A szellemi "tulajdon" élharcosai előjöhetnek, hogy mi az ő termékük, de a lekerekített téglalap, akárki akármit is mond, nem az. Nem lehet valamire azt mondani hogy ugyanaz, ha függetlenül fejlesztették ki. Ha belegondoltok, ez nem normális.
    Most komolyan: emiatt kevesebb ipadot fognak venni? Elhiszi ezt bárki is? A samsung gépe belül nyilván nem ugyanaz mint az ipad, a szoftverét is függetlenül fejlesztették ki. Azon kiakadni hogy hasonló megint csak hülyeség, miért ne lehetne hasonló a kezelőfelület? Ameddig nem ugyanaz a programkód és hardver van a gép alatt, addig az a két termék különbözik!
    A munka java része ott van! A nyák-ban, az IC-kben és a kódban! Nem az ikonokban és a tokozásban!
    Amúgy halkan jegyzem csak meg, hogy a fekete/ezüst tradícionálisan a samsung színezete, az apple az utóbbi években fehér termékeket gyártott. Biztos meg tudtok cáfolni hogy nincs így, de annyira nem is követem már egy jó ideje a trendeket, de én apple-ből csak fehéret láttam, gondolom más is lehet azért ezzel így.
    Az ötletek jelentős része valahonnan jön. Kevés a teljesen eredeti, különösen az iparszerű termelés során, ahol egymást sorozatosan váltják a generációk. Nincs azzal semmi baj, ha hasonló két termék. Egészen addig, ameddig nem koppintás, de az teljesen más kategória.
    Ha pedig a jog másként látja ezt a dolgot, akkor nyilvánvaló hogy baj van a joggal. Én csak ezt a következtetést tudom levonni ebből a történetből.