• fonak
    #128
    Ezek egy részét akkor is totál felesleges pénzkidobásnak tartanám, ha megengedhetném magamnak. Persze, ha annyi pénzem lenne, hogy nem bírnám mire költeni, biztos megvenném őket, mert miért ne, de egyébként nemigen, illetve csak azért ha a "felsőbb társadalmi köreimben" elvárnák (pl. a drága öltönyt).
    A 440e-es karóra az inkább vmi olcsó vacak egyébként, azzal talán ki is néznének onnan, ahol mindenkinek több milliót érő van, de amúgy nem kéne egyáltalán semmilyen karóra. Ugyanolyan idejétmúlt dolog, mint a dédapáink zsebórája és sétapálcája. :)
    1M forintos hifit is meghagynám az audiofileknek, én nem hallom a különbséget, és nem is akarom elhitetni magammal, hogy igen.
    20 milliós autó sem kéne feltétlenül, minek. Ha olyan gazdag lennék, hogy zsebpénz lenne a 20 millió is, akkor persze biztos nem vonnám meg magamtól, de nem "kuporgatnék" rá, mondjuk ha 10x annyi lenne a jövedelmem, akkor sem akarnék feltétlenül 20 milliós autót, ez van. Valszeg beérném egy max. 6 millióssal.
    Lakás, vagyis ház az más tészta, abból nyilván a lehető legjobbat, és jó helyen vennék.
    Szóval a témához visszatérve, Apple cuccot nem vennék akkor sem, ha nem lenne túl nehéz kiköhögni az árát, inkább vennék egy olcsóbb alternatívát és még egy másik kütyüt, vagy bármi másra költeném. Az Apple-vásárlók nagy része státuszfogyasztó, vagy divatmajom, ezen kár vitatkozni, Magyarországon pedig az USA-val ellentétben az átlagjövedelemhez képest igencsak túlzás Apple termékre költeni (nyilván van aki megteszi, inkább éhezik, csak hogy villanthasson, vagy ami jellemzőbb volt az elmúlt években, zálogba vágja a jövőjét, a lakhatását is akár, a fogyasztás bűvöletében).