• opeca
    #20
    Nem az a lényeg, mit tettek, hiszen árulhatták volna 2 fillérért is, ha nem veszik meg. De látod, még ilyen méregdrágán is megvették az emberek. Egyszerűen rájött arra Jobs, hogy az emberek, a rohamosan fejlődő IT világban elvesznek és a nagy többségnek se ideje, se képessége nincs követni az eseményeket. Kompakt rendszerek kellenek, amiket még egy hülye is tud használni és a facebook korszakában nem az a lényeg, hogy elfusson a telón egy 3d-s grafikai program, hanem, hogy egy ikonnal fellépjél a facebookra sőt az még be is jelentkeztessen.

    Jobs-hoz hasonló embereknek megvan a képességük, hogy elvonatkoztassák a szakmai kívánalmaikat az üzleti sikerektől. És ezért tudnak az egyszerű hétköznapi láma agyával gondolkodni és ezért tudják, hogy mi az ami várhatóan siker lesz. Jobs, Cukigyerek, Gates mind mind a nagy buta naív tömegeket használta ki és mindegyiknek bejött.

    Ha komoly rendszert fejlesztesz akkor arra a hozzáértő szkeptikusok azonnal lecsapnak, és tényleg össze kell szedned magadat, hogy ne ők szedjenek szét.

    De ha máőr a butáknak csinálsz valamit, akkor még az se baj, ha már kézzel úgy le tudod árnyékolni a kütyüt, hogy felére essen vissza a térerő.