• kvp
    #22
    Jelenleg is kapni hdmi kimenetes, usb host controller-es telefonokat, amiken dokkolt allapotban hd desktop van. Viszont szinte a legtobb olcsobb android-os telefon is kepes bluetooth-os billentyuzetet kezelni es wifi-n kikuldeni a kepet egy upnp kompatibilis keszulekre (pl. nemelyik samsung tv-re). Innentol semmi nem akadalyozza meg az embert, hogy hazaerve a hazi wifi halozatra felmaszo telefon kirakja a desktop-jat a tv-re. Sot ha van billentyuzet a telefonban, akkor a bongeszeshez, email-hez vagy a filmnezeshez eleg a telefont hasznalni taviranyitonak. (ekkor a telefon kijelzoje csak touchpad-kent mukodik, a kep a tv-re megy)

    A legtobb otthoni feladatra (kiveve a jatek es a munka) ma eleg egy atom-os netbook teljesitmenye, amit azert a legtobb high end telefon mar ma is hoz. Kijelzonek meg ott a nagykepernyos tv.

    Egyebkent ez a koncepcio az ibm-tol szarmazik a 90-es evek elejerol. Eloszor ok keszitettek egy hasonlo prototipust, ami egy doboz volt, egy pc belsejevel es mindig a radugott i/o felulettol fuggott, hogy pc, pda vagy telefon lett. Persze arulni nem kezdtek, mert nem volt ra piac. Most mar van.