Tropico 4
  • Tibbbor
    Sajnos tegnap az utolsó Modern Times-os kampányt is kivégeztem.Összegezve: állatira élveztem!Jókat lehet röhögni a közben hallható interjúkon(a hangjukat adó színészek is zseniálisak!), pazar és remekül optimalizált grafikai motor(a sziget éli mindennapi világát), kellően nehéz, de nem frusztráló kihívás, szóval jöhet a folytatás!Amúgy optimalizálás terén lenne mit tanulniuk a Toy Soldiers fejlesztőinek, utóbbi játék ui. lényegesen kopárabb grafika és töredéknyi ember mellett is úgy szaggatott a gépemen, mintha diákat nézegetnék.
    Amúgy a Tropico 4-ben mindössze egyszer kreáltam magamnak egy avatart, többé nem is változtattam rajta(mármint a tulajdonságain), nem láttam különösebb értelmét.A taktikám ui. szinte minden pályán ugyanaz volt az elején:
    - Palotaőrök, dokkmunkások, építők és szállítók bérét olyan szintre emeltem, hogy ne hagyják el az eredeti munkahelyüket(25-8-7-7)
    - Megnéztem a lehetséges bányák helyét(ezekkel lehet a leggyorsabban kellő kezdőtőkéhez jutni, másrészt nem akartam a lelőhelyekre véletlenül mást építeni.Főleg a Salt mine jó,mert kimeríthetetlen.A bánya mellé MINDIG garázs vagy később Metró, különben nagyon lassan jutnak el a dolgozók a munkahelyükre.)
    - Amint lehetett, megépítettem a Supermarket-et, majd Childhood Museum-ot, utána Church és Clinic bérelt dolgozókkal, a rendelkezésre álló összegtől függő létszámban
    - Rendeletek közül már az elején a National day, a Nyugdíjasok ellátása(neve most nem ugrik be), később Duble Food.
    - Ja, és az El Presidente ahol csak lehet boostolja az építkezéseket, mert az az elején baromi lassan megy.Általában még két Építész Hivatal-t húztam fel a későbbiekben.
    - Sajnos a 6-os kampány bugos(amikor 200 fölött kell tartani a Canned index-et), de szerencsére találtam rá megoldást a neten.
    - Minden kampány utolsó, győzelem utáni kimentését megőriztem, szeretnék még a városaimmal tovább játszani!