"Nem hibádzik. Ha jól emlékszem egy energia jövőjéről szóló fórumon hozta fel Gates és ott úgy említette, hogy az évszázad végére csökken a népesség."
Gates viszont szó szerint ezt mondta a fórumon, és a belinkelt videóban is ilyen összefüggésben beszélt:
"The world today has 6.8 billion people... that's headed up to about 9 billion. Now if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by perhaps 10 or 15 percent."
Nem azt mondta, amit itt te is bizonygatsz, és amiben én is tökre egyetértek veled, hogy a kulturáltság, iskolázottság, az állandó, biztos munkahelyek létrehozása vezet a népesség csökkenéshez, hanem az oltások, egészségügyi biztosítás, reproduktív egészségügyi szolgáltatások (sterilizálás????). Mégegyszer mondom, ha nincs meg az előbbi, ha a társadalom, a gondolkodás nem kerül egy civilizáltabb szintre, akkor az egészségügy javítása önmagában éppenhogy népesség növekedést okoz. Ebben az összefüggésben az egészségügyi gondoskodás max sterilizálás útján vezethet a népesség csökkenéséhez!
És ezzel, ha úgy tetszik nincs is gond, mert ilyen gyakorlat volt Amerikában, a skandináv országokban, talán Szlovákiában is sterilizálták a cigányokat, periférián levő rétegeket, és természetesen a Náci Németországban. Khmmm...
A cigányokkal kapcsolatban is egyetértek, és ezért nem is írtam ki, hogy cigányok, mert ez így nem igaz mindenkire, ezért írtam a társadalmi rétegeket hozzá. Egy echte magyar származású periférián élő család valszeg pont ugyan olyan produktív utódok szempontjából, mint egy cigány. Más kérdés, hogy sajnos nálunk a cigányok adják a lecsúszott rétegek többségét.
Nem tudom tehát pontosan eldönteni, hogy BG miről is beszél. Mellesleg a Föld népessége valszeg így vagy úgy de 9 milliárdnál be fog állni, BG és barátai bármit is tesznek a növekedés ellen, vagy mellett. A kérdés csak az, hogy a 9 milliárd többsége nyugati, vagy legalább is nyugati kultúrájú emberke lesz, vagy olyan országokból származó, amelyek hasonlóan emelkednek föl mint pl. Kína/India, csak a hatalmas emberi erőforrásukra támaszkodva?
"Szerintem nem lehet mindenki mindennel tisztában, gondolom a szakértők javasolták ezt a módszert. A szándék egyértelműen Gates-é."
Ha nem vagyok valamivel tisztában, nem állok ki a világ elé, mint leggazdagabb ember és ontom a baromságot. Vagy akkor a szándék mi is?
A szándék szerintem egy malthusianista elgondolás, hogy a szemét rétegek elszaporodása miatt elfogynak a Föld erőforrásai, és akkor nekünk gazdagoknak sem jut. Ennyi. Ennek megakadályozására keres módszereket, a kérdés csak az, hogy az erkölcsiségéből fakadóan melyek azok a módszerek, amelyek még elfogadhatók.
Az üzletvezetési módszereit tekintve nekem nincsenek illúzióim vele kapcsolatban.