A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9477 Elmondom mennyire tökagyúak a többsége. Alapgondolatuk: győzni akarok és nem süllyedni. Nos, ez szép cél, csak épp nem elég. Azt is tudni kellene, hogy hogyan. Ehhez a kis képzeletűnek, csapatban és stratégaként kellene gondolkodnia. Mondok példát: a pálya három bázisos. Ezek az indulásra merőlegesen, azaz a pályán keresztben húzódnak. Általában az győz, aki minél többet elfoglal és meg is tudja tartani. Indul a játék. Ha azt látod, hogy csak ténferegnek és helyezkednek, akkor már baj van. Mindenki keresi, hogy ki mellé bújhatna és semmi kedve az ellenség felé indulni, mert ott bizony lőnek. Na de ilyet!! Mire mindenki elhelyezkedett és a csatahajók egyáltalán életjelet adnak, addigra az ellenfél már legalább kettő, de inkább három bázist elfoglalt és mérget vehetsz rá, hogy meg is fogja tartani. Tehát: még el se indultatok és már tuti a bukás.
Elmondom, hogy csinálom én. Többségében gyorsak a hajóim. Phoenix, Omaha, Cleveland stb-stb. Kezdésnél, megnézem hova tesz majd a játék és ahhoz melyik bázis van a legközelebb. Amikor a játék visszaszámol, akkor nekem már fel van fűtve a kazán és repülőrajt. Vágtatok a legközelebbi bázis felé és szarom le, hogy jön-e velem valaki. Általában jön, mert a pupák azt látja, hogy "né'má! Ott vágtat valaki. Lehet hogy ingyen banánt osztanak, na akkor uccu, megyek én is. És jön, de akkor már nem csak ő, de jön a többi is. Láss csodát, a csatahajó is hajlandó megmozdítani a nagy valagát és ha lemaradva is de ő is száguld utánam a bázis irányába.
Beérek a bázishoz. Két lehetőség van: 1, simán beérek és elkezdem foglalni és csak később ér oda az ellenfél, akkor csak meg kell tartani a bázist, ami sokkal könnyebb, mint újra foglalni. 2, Nem tudom foglalni, mert az ellenfél, már elkezdte. Ekkor éles kanyar és elkezdem lőni, hogy addig, míg a többiek utolérnek, akadályozzam a sikeres foglalásban. És a többiek -mivel vágtattak utánam-, gyorsan ott vannak és a bázison levő ellenfélnek annyi. A többi ellenfél látva ezt, még tesz egy bátortalan kísérletet, a támadásra, de látva a sokadalmat és a felé repülő sok lövedéket, menekülni kezd. A hajsza sokkal könnyebb, mintha te menekülsz.
És csak annyit kellett tennem, hogy hajlandó voltam elsőnek indulni az ellenfél felé. Bátorságot mutattam és biztonságérzetet a gyávának, hogy nem ő lesz az első, akit lőni fog az ellenfél, mert mögém bújhat. Higgyétek el, hogy tíz ilyen indulásból nyolcszor jönnek utánam. Kétszer, meg vagy túlélem, vagy nem, de az arányért megéri. Soha ne legyetek gyávák! Ha bázist kell foglalni, akkor nincs idő a tétovázásra. Indulni kell azonnal. Szégyen gyalázat, de sokszor indulásnál előrébb tartok, mint a rombolók, pedig a nagyobb hajók nehezebben indulnak a tömegük miatt. Akkor szoktam némileg átkozódni, mikor van három romboló. Ők elől állnak indulásnál. És a három nagyon észlény, nem a három különböző bázist akarja foglalni, hanem mindhárman egy bázisra mennek és boldogan körözni kezdenek benne és nem értik, hogy miért lövik ki őket szinte azonnal.:)