A Wargaming új MMO játéka
-
1kezdő #9421 Nem gyengítésről van itt kérem szó, hanem arányosításról. Akkor vegyük a Clevelandet. Erre talán nem túlzás, hogy közepes hajóosztály. Alapból 13.5 km. a lőtáv. Na ezzel kitörölheted az üleped. Ha megvetted a modult hozzá, akkor felmegy 14 km. fölé. Ekkor épphogy pariban van. De csak épphogy. Mert egy rozzant német cirkáló messzebb lő. Majd valamikor, nagyon sok harc után a kapitányponttal talán 17 fölé megy. Na ekkor lehet vele komolyan számolni. Addig csak samesz, csicska 14 fölött. Elkergetik, mint egy bevándorlót. Közelharcban nem rossz, de amikor 20 km.-re kezdenek lövöldözni, akkor jobb ha magad süllyeszted el. Nézzük a logikát, ami valljuk be itt azért rendesen csődöt mond. A csatahajón nagy a kaliber, ami annyit tesz, hogy a mag mögött rendesen van lőpor és a vetőcső is hosszabb. Ez eredményezi, hogy jóval messzebbre hord. Ez kis kalibernél nem lehetséges. A másik: attól, hogy képzettebb a kapitány és ért a mesterségéhez, az javíthatja a tűzoltást, szivattyúzást és lukfoltozást. De attól, hogy nagymester a kapitány, még nem fog egy szabvány ágyúcső, szabvány lövedékkel messzebb lőni. Ilyen a büdös életbe nincs. Ott a Clevelanden és az Omahán a repülő. Én még semmi előnyét nem láttam, hogy felszállnak. olyan "de kurva jó néz ki" hatása van. Tőlem 5-6 km-re van az az átkozott romboló. Rendben, hogy én a hajón nem látom, de hogy a repülőm se látja, akkor meg mi a fenének repked? Legalább ebben segítene, hogy felfedezi az ilyen bujkáló ellenséget. Ha már lőtávnövelés van, akkor beszéljünk pár száz méterről, mert harc közben az is nagyon szép. De 4 km., az döntő. Értem én, hogy ezzel kényszerítik a usert, hogy vegye meg ő is, ha nem akar folyvást szívni. De kérdem én, ha kiesnek azok, akik nem akarnak pénzen előnyt és már csak a fizetősek maradtak benn, akkor kezdődik elölről minden? Akkor 22-23 km-ért kell fizetni? A végén el sem kell indulni. A kezdés után, helyből lövik egymást és aki előbb elfogy, az vesztett. Nem szabad 14-15 km fölé menni, kivéve csatahajót, de ő azzal van kiegyensúlyozva, hogy ritkábban lő, szemben a cirkálóval, aki messze lő és nagyon sokszor.