banner
A Wargaming új MMO játéka
  • 1kezdő
    Nagyon észnél kell lenni az ilyen játékokkal és itt a fizetős on-line játékokra gondolok. Ingyenes. Azt tudni kell, hogy amit ingyen adnak /látszólag/, az a végén, nagyon sokba lehet. Az gondolom teljesen logikus, hogy egy ilyen játékot megalkotni, tudást és sok munkát igényel. Természetesen, be kell szerezni a nem fillérekbe kerülő gépparkot és azt lehetőleg folyamatosan üzemeltetni kell. Ez pénz és élő munkaerő igényes. Tehát: komoly befektetés. Ehhez képest...ingyenes. Jó, de akkor hol van elásva a kutya? Gondolom ti is tudjátok, hogy az emberi pszichológiában keresendő. Nézzük hogy épül fel. Ahhoz, hogy előre haladj a játékban, sok-sok időt kell belerakni és mint tudjuk, az idő a legdrágább, mert véges és kevés van belőle. Tehát: a user beleteszi keményen, de egy idő után rájön, hogy ez kevés lesz hosszútávon. Ezért, engedve a csábításnak, ami a fizetős vendégek privilégiuma, előnyt vásárol magának. Ekkor, már nem csak az ideje van benne, de a pénze is. Az idővel kissé pazarlóan bánunk -főleg, ha az emberke, még fiatal-, de a pénz azért érzékeny téma a legtöbbünknél. Tehát: benne az idő és benne a pénz és még mindig nem vagyunk -közel sem!- istenek. Akkor költsünk még egy kicsit, mert az ugye nem árthat. Még több mani úszik a vízen a hajónkkal együtt. Ekkor, ha hátrébb lépnénk, akkor világosan láthatóvá válna, hogy már rég a rabjai lettünk a játéknak és futunk az idő és a pénz után. De soha nem fogjuk utolérni. Ha vér fanok vagyunk és pénz dögivel, akkor sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, mint az egyszerű és mezítlábas userrek, mert a készítők alánk teszik a pihe-puha párnikát, hogy ezzel is tovább ösztönözzenek, a pénz hozzájuk való átutalására. Megnéztem egy pár carrieres YT videót, ami -lévén most néztem ilyet először- számomra elég megrázó volt, hogy mire képes egy jól képzett carrieres művelni a pályán. Főleg a szerencsétlen csatahajósokkal. De nem is ez a lényeg! Hanem az egyik felvétel közben látom, hogy a videót bemutató tagnak 250 ezer dublonja van. Ha jól tudom, a duplon alaphangon is dupla, forintban számolva. Tehát, ez a mennyiség 500 ezerbe volt a fannak. Így van ez, ha azt akarjuk, hogy nagyobb farkunk legyen, akkor áldozni is kell rá...még az egyébként "ingyenesben" is.:)