banner
A Wargaming új MMO játéka
  • DantesHUN
    #875
    Hát, némi Tippek-trükkök ( a mostani alfa verzióhoz)

    Nyílt vizen nem szabad megállni.

    Se sziget mögött. Több okból is. Ha közel megyünk a parthoz, a sekély vízben zátonyra fut a hajó. Le lehet róla jönni, de sokáig tart. Aztán a mozdulattan hajó könnyű célpont, leginkább a repülőknek( bár azok most a hétvégén nem lesznek) aztán bár kisebb hajók nem tudnak elég ívelten lőni, hogy belőjjenek egy sziget mögé, a nagyobbak igen.

    Ennek ellenére kell használni a szigeteket, fedezéknek is, megkerülni, stb. De mozgásban kell maradni. Szép ívekben érdemes kerülni. Aztán igyekezni a megfelelő helyzetben oldalsortüzet adni, ügye értelemszerű: szemből kevés ágyúból lőhetünk. (ahogy észre vettem, ez se világos mindenkinek)

    A pályákon úgy nagyon bevállt taktika nincs, még nincs. De én azt mondanám, az a jó, ha csapatban a térkép szélén, kerülővel szép nagy ívben érdemes támadni, és nem egyenes vonalban átvágni a térképen. Aztán a ív befejezése után, attól függ, igyekezni bekeríteni az ellenfeleket.

    Még a legnagyobb hajó is villámgyorsan felrobban, ha sokan lövik egyszerre. Szóval, erre kell igyekezni. Az 1 vs 1 vitézkedés, az esetek többségében nem hajt hasznot.
    Viszont nem állandóan, és nagy sebességgel. Helyzettől függően kell a sebességet növelni csökkenteni, teljes gőzzel előre rohanni: bukta.

    Manőverezésnél figyelni kell-ezt hangjelzéssel is jelzi a játék- hogy fel ne fussunk a szárazva, vagy zátonyra. Anagy merülésű hajók bizonyos helyeken nem tudnak átmenni! Mondjuk két nagyon közel álló sziget között, alacsony a vízszint, és a nagy merülésű hajók fel akadnak. A másik, a hajók lassan és nehézkesen fordulnak, bele kell ezt számolni, és nem érdemes már csak ezért sem nagyon kicentizni a szárazföldet.

    Természetesen csapatban érdemes mozogni. Szóval, szálljunk fel a lemmingvonatra. Egyedül, esélytelen.


    Fontos a lőtáv. Nagyából érdemes ezt betanulni. Rohadt kellemetlen, ha mi nem tudjuk lőni, mert túl távol van, de ő minket igen, mert nagyobb hajó, nagyobb lőtáv.

    Célzásnál a mozgó hajó elé kell célozni. Hogy mennyivel, ez a távolságtól és a sebességtől függ, úgy érdemes meg becsülni, ne teljes sor tüzet adjunk le, csak egy lövést, és ahhoz képest módosítsuk a célzást. Egy idő után persze nem kell próba lövés, rutinből menni fog, hogy mekkora távolságra, körülbelül mennyivel kell elé célozni.

    Lőszer kérdése. AP vagy HE? Ha nem tudjuk, hogy adott esetben mivel kéne lőni, akkor HE. Amúgy, a távolságtól, értelemszerűen az AP lőszertől, és a beesési szögtől függ, ugyanis az AP lőszer lepattanhat, és akkor kárba vész. Közelről, (hajótól függ, én úgy 2-3 km-ről szoktam AP-re váltani, de például nagy csatahajóval 15 km-ről is lövök AP-t, de ez most mindegy) és lehetőleg se túl nagy se túl kicsi szögből( mondjuk a 90 fok a legjobb) az ellenfél oldalába, a vízvonalhoz közel érdemes célozni. Na akkor lesz nagy tűzijáték. Egyéb esetben HE. A HE rombol modulokat, és ki is gyújt.

    Torpedók: ezekkel nehezebb célozni. Rombolókkal, csináljunk füstöt, használjuk ki a sebességet, és durr bele torpedók.

    Torpedók kikerülése: Nem egyszerű kimanőverezni, de lehet, érdemes szembe fordulni velük. Ha oldalról kapnak el, óriási sebzés, és betör a víz. Kellemetlen. Ha repülő dobja le a torpedókat( ilyen a hétvégén nem lesz) érdemes figyelni merről támadnak a repülők, és még ledobás előtt kitérő manőverbe fogni. Nagyobb hajóknak amúgy van olyan erős légvédelme, hogy ha ketten együtt mennek, ledarálják a támadó repülőket.

    A cirkálók sebességét, és nagy tűzgyorsaságát érdemes kihasználni.

    A csatahajók lassan töltenek, lassú a toronyforgás, és túl nagy célpontok, és túl sérülékenyek. Végképp nem szabad velük előre rohanni és vitézkedni. Viszont egy sortűzzel óriási pusztításra képesek.
    A légvédelem és a másodlagos tüzérség automatikus, de a Ctrl gomb-al meg lehet adni, kire célozzanak elsődlegesen.

    Hát úgy hirtelen ezek jutottak eszembe.