A Wargaming új MMO játéka
-
Dantes cikke* kiváló, szintén komolyan javaslom.
*által linkelt cikk :D
Ökölszabályként csatahajóval mindent megküldök AP-vel, vízvonalon, nagyjából merőlegesen (ha látom, hogy ilyen kölcsönös pozícióba kerülünk belátható időn belül, akkor sűrűn addig el sem eresztem a sortüzet), hozzávetlőeg a kémény alatt - kivéve pl. a St. Louis-ál, ahol a kazánok inkább a tat felé el vannak tolva némileg. Ha látom, hogy kénytelen vagyok egy rombolóval hosszabban elszórakozni (mert pl. nincs cirkálótámogatásom), akkor váltok HE-re.
Személy szerint az ütközet kezdetén az első sortüzet olykor még HE-vel engedem el, mivel a lőtáv miatt a találati arány egy picivel még kisebb, mint normálesetben, ha pedig sikerül tüzet okozni (nem ritkán márpedig sikerül), akkor a majom ellövi a kárelhárítását, és a ráraboló cirkálóknak könnyebb dolguk lesz sebezni, ha újragyújtják - de a második sortűztől kezdve viszont jóformán végig AP. Technikailag tehát úgy kezdem az ütközetet, hogy egy gombnyomás a '2'-esen, és W-W-W-W. :D
Szerk.: Hopp, most látom, cirkálózol... mea culpa. Ettől kezdve ez az átütés kérdése, de Ternyu, Kuma szintjén még talán érdemesebb a nagyvasakból kerti grillt csinálni - na meg _itt_ torpedózni. A nehézcirkálóknál az ellenséges cirkálókat már egyértelműen érdemes AP-vel lékelgetni, de érdemes kitapasztalni, mert egy 203-assal már sikerülhet egy Kongo-szintű csatacirkálót is átlőni. Legalábbis, engem lepett már meg annyira, hogy sikerült a mutatvány, hogy emlékezzek ilyesmire. :)
Ezzel kapcsolatban láthatsz a kapitányi skillek között egy olyan elsőszintű lehetőséget is, folytatva a tegnapit, ami a már reteszelt tüzérség új lőszertípusra áttöltésének időszükségletét veszi le valamelyest. ....nehogy költs erre. :) Ha "rossz" lőszertípus van nálad, inkább válts puhán (egy gombbal) lőszert majd lődd el a sortüzet (váltáshelyzetben egy klikk elszórja a helyzetben álló csöveket majd tölt az összesen), így sebzel több, mint nullát, és vársz - teszem azt - 30 másodpercet. Ezzel szemben a kapitányi skillt kihasználva nem történik semmi ÉS vársz 25 másodpercet. Összességében a "szub-optimális" lőszer a kisebbik gond az egyáltalán nem tüzeléshez mérten.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.10.01. 12:40:52