A Wargaming új MMO játéka
-
M-hm. Elfogadom, hogy így érzed, bár szubjektíve nem minden ponton értek egyet.
A hordozókkal sok tapasztalatom nincs (jenkim van egyedül), mindenesetre sűrűn olvasom a japán észrevételeket, hogy az amerikai vadászrajok leradírozzák őket az égről. A cirkálókat illetően a Furutaka (eddig?) egy híresen szar hajó volt T5-ben, az Aoba már használható, de a problémák maradnak attól még (az egész hajó egy bazi nagy úszó citadella), vele szemben pedig az a Cleveland áll, amiről nagyon sokszor olvastam azt a véleményt (itt megemlítendő viszont, hogy én korábban leálltam az USA CL-ággal), hogy a képességei alapján nyugodtan följebb lehetne tolni a fejlesztési fán. A DD-ken belül (is) az amerikai ágat viszem. A Minekaze valóban kapni fog egy nerfet a patchben, ezen kívül is az amerikai torpedók hatótávolsága kétségkívül gyászos, viszont az ágyúk miatt problémamentesen szoktam megerőszakolni a japán DD-ket, szubjektív meglátásom szerint pedig annyi idő alatt, amennyi ideig egy torpedó elmászik 10 kilométert, csak egy idióta nem manőverezik, tehát az effektív indítási távolság nagyjából éppen az, amit az amerikai romboló is tud (az ő füstfüggöny-hatóidejüket megnövelik, amúgy).
Szóval, ezek azok a pontok, ahol a hozzászólásodat bár vitathatom, de legvégül csak bólinthatok rá, hogy "kétségkívül lehet ilyen érzésed", na de hogy a csatahajók...?! A Myogi gyorsabb, persze, de az amerikai dreadnought-ivadékok mellett ezek csatacirkálók. Mindkettővel játszottam, számomra épp az "látszott" egyértelműen, hogy a Myoval pont abban a zónában tudok elkezdeni érdemi sebzést kiosztani, ahol az amerikai már képes belépni a dalba, mégpedig kétszer annyi csővel. Akkor is a jenki tutajt választanám a Myogi helyett, ha az utóbbi mellé adnának ingyen ötezer forintot Erzsébet-utalványban, meg egy szelet Sport-csokit. A Kongo már egy nagyon fasza hajó, de a New York-ot sem érzem, hogy mögötte lenne: úgy érzem, sokkal jobban bírja a sebzést, a lőtáv meg kitolható tűzvezető rendszer-cserével meg ápgréddel 18 kilóig, ha jó a matekom. Én is igen keményen szoktam vigyorogni, amikor a felröptetett tüzérségi megfigyelővel huszonöt kilométerre toszogatom el Kongóval a gránátokat, és mondjuk két sortűzből az ilyen távon már felcsút-stadionnyi szórás miatt talál kettő, amiből egy megeszik ~2000-et, egy meg lepattan, de ennek az érdemi jelentősége nem ütközet-döntő.
Különben a Wyoming tűzgyorsasága (2 lövés / perc) lekörözi a Myogiét (1.8/perc). Összességében, ennyire azért messze nem érzem egyoldalúnak a meccset.
Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.09.01. 15:43:30