banner
A Wargaming új MMO játéka
  • PrasCo
    Na hja, a torpedóknak van segédirányzékuk, de a rombolómon például a szivarok öt kilométerig haladnak ötvenhat csomóval. Miután a Clemsonon minden második, a feje felett elzúgó, meggymagnál nagyobb test kiakasztja a motort, biztos lehetsz abban, hogy legfeljebb négy kilométeren én kiszórom az egyik oldalt (ha erősen manőverez a cél, akkor ráadásul széles szórással) és közelebb meg csak akkor megyek, ha cirkálótámogatás nincs, de az meg már a "valaki más súlyosan elcseszett valamit" esete. Miután ezzel tisztában vagyok, az ellenoldalon haladva nagyon megnyugtató eredményeket szokott az hozni, ha nem a torpedókra reagálok, hanem a rombolóra: Látom, hogy a jenki csóka öt kilón belül került, látom, hogy merőlegesen áll az irányzékvonalamra, akkor azonnal kormány koppig elránt. Hiába van segédirányzéka a torpedónak (a találati arányom pedig torpedóval legfeljebb 75%-a, de jellemzően inkább a fele a tüzérségének), ha az halad tíz másodpercig, a célpont pedig manőverezik. Ha pedig mindenki minden szükséges információ birtokában van és odafigyel, akkor a romboló tíz ká alatti teljesítménnyel mehet zuhanyozni. Sőt, megkockáztatom, hogy a romboló talán a leghajlamosabb hajóosztály arra, hogy úgy süllyedjen el, hogy semmi értelmeset nem csinált.
    ...de személy szerint így élvezem, még úgy is, hogy én sem szeretek egy sor búvárpénisz után elsüllyedni BB-vel, mert büntetlenül körbeszagolt egy romboló. Ha minden ilyen változtatást életbe léptetnénk, visszakapnánk a Pocket Tanks-et.

Talán népszerűtlen vélemény, de nem gondolnám, hogy a játékkal ordító bajok lennének. A "kiegyensúlyozatlanságok" akkor buknak elő, amikor valakik csoportként a rendelkezésére álló eszközöket valamilyen formában rosszul használják (jellemzően a cirkálók, az offenzív helyett inkább támogató-jellegből kifolyólag), az ellenoldal meg jól. A kérdés tehát az, hogy olyan játék kell-e, ahol minden egységnek minden egység ellen van eszköze (ráadásul egyenlő eszköze), vagy ahol a jól-rosszul megoldott kő-papír-olló van. Számomra a variált feladatok és kihívások jobb élményt jelentenek, persze ez azzal jár, hogy időnként én röhöghetek a markomba, időnként meg a szemben lévő majom. Pszichológiából ered, hogy az utóbbit nagyobb súllyal fogja figyelembe venni az emlékezetem, míg az előbbi, fordított esetben a szerencsétlen gyerek a sz*pórolleren csak egy vonás lesz a négyből a kill listen.
    Mondjuk azt is hozzá kell tenni a teljes igazsághoz, hogy bár eltérő arányban, de mind a négy osztályt szívesen használom, úgyhogy - kitüntetett kedvenc híján - kevésbé érintenek meg ezek a dolgok.

Szerk.: Tl;dr a torpedó nerffel a komplett DD osztály mehetne a szeméttelepre. Then again, én mondjuk eleve amerikai rombolókat használok...
    Utoljára szerkesztette: PrasCo, 2015.08.07. 12:24:03