A Wargaming új MMO játéka
-
DantesHUN #6505 Nagyon irritáló ám a sok ostobaság amit összehordasz, te is meg a többi. Nem azt mondtuk hogy nehéz. Világos ez?
Hanem, hogy nem mindig van sok tíz ezer sebzés. Nem mindig van jó kör. Ez sok mindentől függ, és igen sok mindenre oda kell figyelni. Mondok pár példát, és nem az ujjamból szoptam egyiket se, ezek megtörténtek.
Egyik oldalon vagyok én japán hordozóval másik oldalon két US hordozó. A vadász fölényükkel letaroltak. Ilyenkor nincs mit tenni. Végig bujkálhatom az egész pályát, hogy elkerüljem a vadászaikat, de a teljes légteret uralják. Mehetek a saját erős légvédelmű csapattársakkal, de ez se sokat ér. Egy ! vadász osztaga, lelőtte három osztagomat, és még maradt lőszere, illetve nem veszített gépet.
Ilyenkor aztán rohadtul kell taktikázni, hogy ne találjon meg a vadászaival.
Vagy, a csatahajók mind erős cirkáló fedezettel hajóznak. Mire a két osztag torpedó bombázó helyzetbe kerül, a fele gépnek annyi. Igencsak figyelni kell arra, hogy el is kellene kerülni a légvédelmi tűz javát, és még jól is kell majd becélozni.
Vagy, egy fullos Myogi, ami csak tier 4-es! már messziről fordulni kezdett. Lekövettem a torpedóbombázókkal, de mire megfelel szögbe álltak-két osztag, a gépek egyharmadát leszedte a légvédelme, azaz ennyivel kevesebb torpedót tudtak ledobni, amiből még néhányat ki is került. Ügyes ellenfél ez lazán megcsinálja.
Vagy, egy felszállásnyi idő alatt, veszít a csapat.
Vagy, a térkép egyik oldalán feljön pár romboló, és széttorpedóz, mivel a csapat nem védte a pályának azon részét.
És igen, mindebből az következik, hogy sok mindenre kell oda figyelni, egyszerre. Hagyjuk már ezt a ostoba szöveget: ,,an vadászrajod, tudod használni ugye, meg van szemed tudod használni ugye? csak 20 kilóméterről észre lehet venni az ellen torpedóbombázóit"
Ez nem így működik az átlag csatában. Az átlag csatában el kell dönteni rögtön a kezdésnél: hova érdemes helyezkedni a hajóval, és merre mozogni.
El kell dönteni hova menjenek a saját bombázók. Velük menjenek-e a vadászok, a hajót védjék, vagy az ellenfél bombázóira vadásszanak.
Figyelni kell hova áll a csapat, hova megy ha van csapattárs hordozó gépei, merről jönnek az ellenfél gépei, melyik célpontot érdemes támadni, hol vannak az ellenfél rombolói, cirkálói, nem-e feledeztek, nem -e áttörtek, stb, stb.
Van ,hogy teszem azt , másodpercek alatt kell irányt váltani a hajóval, kell célpontot megadni a bombázóknak, természetesen hogy a torpedók találjanak is, feladatot adni a vadászoknak. Mindezt egyszerre. Ugyanis igen, az ellenfél hajói, gépei is érkezhetnek hirtelen, a egész pályát egyszerre kell szemmel tartani, és mindenre figyelni. Ha az ember figyelme ellankad, mert mondjuk épp egy jól mozgó csatahajót akar letorpedózni, és pár másodperces késéssel veszi észre, hogy ellenséges bombázók közelítenek...vagy túl későn veszi észre az ellenséges vadászokat...megszívta.
ja hát persze, lehet, hogy te akkor überistenkirálycsászár vagy, hogy neked ez nem probléma, és a másodperc tört része alatt, hozol meg döntéseket, illetve adsz ki 5-6 utasítást a repülő osztagoknak meg a hajóknak. Bár ha én ennyire tehetséges lennék, tuti nem egy szaros játékra pazarolnám az időmet, hanem minimum rakétamérnök lennék a NASA-nál...