banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Dewri
    Vettem egy Langley-t, amcsi első hordozó, csak hogy bizonyítsam, hogy mennyire nulla játékért jár a sok xp...

Első csatában ismerkedtem még a felülettel, volt találatom, de nem volt nagy szám, 10600 sebzés, 2 torpedóból. Második körben már jobban ment, 24303 sebzés 5 torpedóból, 9056 sebzés süllyedésből, 17 repcsi kilőve. A harmadik körben egy Kongót telibevertem oldalról, elkaptam egy Tenryut is utána, 47700 sebzés 10 torpedóból, szintén 17 repcsi... Persze ezek csupán PvE meccsek, előbb itt begyakorlom, kifullozom a hajón az összes modult, aztán megyek majd át az emberek közé, az nyilván sokkal nehezebb lesz.

Végülis annyira nem egyszerű, mert mozogni kell a hajóval, hogy ne találjanak meg olyan könnyen, meg a vadászokkal el kell kapni az ellenfél torpedósait, a saját torpedósokkal el kell kerülni az ellenfél vadászait, illetve a hajók légvédelmét, ráadásul ha a hordozó nagyon messze van, akkor sokáig tart a hazarepülés-töltés-visszarepülés procedúra. Hasznos viszont, hogy a vadászokat be lehet állítani kísérőnek egy-egy hajóra.

Mindentől függetlenül sokkal könnyebb a villámgyors repcsikkel dolgozni, mint csatahajóval kinyírni több ellenfelet. Itt elsősorban a vadászokra kell figyelni, az a legfontosabb, de persze a saját hajó pozícióra is rá kell nézni időnként. Hajóval egyszerre 6 dologra muszáj figyelni állandóan monitorozva magunk körül a tájat (mozgás-szigetek/saját hülyék-ellenfél rombolók torpedói-ellenfél gépek torpedói-bejövő lövedékek-lövés/célzás). Hordozóval felülnézetből ez nem annyira bonyolult, és mutat mindent: a pontos irányokat vonallal, a torpedók ledobási körét, irányát, szórását. A hajókon meg lőhetsz szemre, aztán vagy jó vagy nem... A torpedóledobás garantált találat, ha be tudok menni olyan közel, manuális ledobásnál már nem igazán tudnak kikerülni.

De mint mondtam, ez PvE, ezért ezek az eredmények és tapasztalatok nem sokat érnek. Emberek ellen lesz érdekes, mert a botok ellen tolni vicc, ezek nem nagyon jutnak el a hajómig, az még szép lesz, ha majd a hajót lövik, bár akkor már nyilván mindegy is... És persze az MM lesz kérdés, mert szemből a hordozó vadászai szépen elpicsázzák a torpedósokat, és csak 2 adag gép van, utána csak lebegés megy a vízen. Ha más nem, majd belemegyek valakibe, azért is jár medál...:)